Tilde i mobilen Morgonkoll

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Advertisements

Plugga bättre och effektivare
Skolbibliotekets hemsida Vad finns där… Hjälp till skolarbeten.
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Välkommen till Vialundskolan! =)
Sagan om Piffy.
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Frågor som underlättar för ungdomar att testa sitt cannabisberoende/missbruk och sitt missbruksmönster.
Att träna Läsförståelse
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Prova  Roliga bilder  Spel  Roliga videoz  Musikspelare  Downloads!  Till de minsta  Kontakt.
©storm.
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
Information om hur man spelar Trafik!. Din väckarklocka ringer på morgonen och du går upp och gör dig i ordning. Efter en smaskig frukost är du på väg.
God Jul Du behöver inte vänta till Jul…
Vad bör du tänka på när du är online?
Marcus berättar lite om sig själv
Flickors psykiska ohälsa
KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Färgelanda bibliotek Kvalitetssäkring Låntagarenkät.
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kroppsideal & idrott Idrott, träning och kroppsuppfattning
Skriva noveller.
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Olika typer av ledarskap
Vill du lära dig lite om snapchat? Kolla då på denna videon.
Att skriva dikter.
Onöjesinriktade? Om man kallar något för tjejspel så bekräftar man bara de stereotyper som redan finns!
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
Ungdomars medievanor Undersökning och analys av vilka digitala mötesplatser ungdomar rör sig på.
Engelbrektskolans fritidshem Blå, Gul, Grön, Grå & Röd avdelning Årskurs F- 6.
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Föräldraråd Syfte: En möjlighet för föräldrar att medverka i och ha inflytande på skolans verksamhet som helhet Att vara en diskussionspart.
Mini och den magiska stenen Sid. JT 6-9 För att kunna läsa måste man inte bara kunna ljuda ihop bokstäverna, man måste även förstå det man läser.
Källor och källkritik. Källa? En plats där du kan få information –Böcker –Tidning –Faktatexter –TV –Radio –Intervju med någon –Dagböcker från förr i tiden.
Välkomna! Ekerö ik introduktion Ekerö IK Fotboll P00.
Föräldramöte 8/9. Personal Idrott: Mats Hemkunskap: Eva Textilslöjd: Annika Musik: Joa Resurs: Catrin Matematik: Gunilla Träslöjd: Filip.
KÄLLKRITIK. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som Flickr.com eller.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2017 Skräp – vad är det?.
Hur trovärdiga är ungas nyhetflöden?
Medieundersökning Undersökning av barns medievanor – Vilka spel och/eller appar använder barn på sin fritid och hur ofta? Av Elin Thorsson.
Välkomna! Föräldramöte 8/9.
Hur pratar du med ditt barn om social medier?
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
Företags kommunikation med kunderna
Ungdomarnas medieanvändning
Lite fredagsmys vecka.... BE ® BrucElvis
Möte 3 Trumfspel.
Fritidshemsverksamhet på Kappsäcken,
Enkät NB1- elever 2017 Antal svar från olika skolor.
BE Efter förra veckans ”grin” Började bidragen in
V 2, 2017: Veckobrev för förskoleklass A
Enkät NB1- elever 2017 (1 181 deltagare) Sammanställd mån 18/9 -17
Spelare: P11, F11/10/09 Tränare: Spelare i P04, F03/04
Eleverna i klass 1-6 har svarat på enkäten
Unga och media ur ett genusperspektiv
Elevråd på Sfi. Hur fungerar det?
Snapchat – the fastest way to share a moment Ungas medievanor
Att använda källor i text Inför nationella provet och utredande text
Har du som förälder koll?
Ett samarbetsprojekt mellan
Välkomna på föräldramöte
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......???
Välkommen kära elever! Lärarens namn.
Presentationens avskrift:

Tilde i mobilen Morgonkoll Det första kolla klockan o snapchat, my story och Godnattkiken precis innan jag somnar

Medievanor Identiteter Mediers roll i i konstruerande av könsroller Följer Instagram, Snapshat, Musical.ly, Spelar Pokemongo och Minecraft oftast tillsammans med vänner. Har facebook, whatsup men är sällan inne. MoP bestämmer och jag blir följd av MoP. Mediers roll i i konstruerande av könsroller Im cute you are angry . Alla killar dabar hela tiden men det gör jag också ibland. Men killarna är inte söta på bilder de ser oftast coola ut. Det gör inte jag. Identiteter beroende på vilka som kan kolla väljer jag vilken sida av mej som jag lägger ut Jag blockar okända och luras med vad heter ibland. Det har jag kommit på själv och MoP och skolan har gett mej råd.

Kollar kompisar, lägger ut bilder och dansvideor. Hur framställer du dig här? Lägger ut roliga och fina bilder att man är med en kompis. Går att välja vilka som ska se ens bilder. Tips på kul grejer att göra. Vill tolkas snäll, smart, snygg, Använder förkortningar ex ng –något. Vad gör du på nätet? Kollar kompisar, lägger ut bilder och dansvideor. Vem och vad får synas här? Frågar kompisar innan jag lägger ut någon annan. På min förra skola hade vi Kick o då chattade hela klassen tillsammans. Familjeportalen har vi på skolan och ett instagram o ett google i klassen där vi lägger ut ex klassutfärder.

Man vill se fin eller rolig ut på bild

Tips från Tilde Sätt på Night shift så du inte tittar för länge på kvällen. Låser in mobilen på morgonen och hämtar efter skolans slut. Instagram - lägger ut. Slutar följa sådana som lägger ut tråkiga bilder - svartvita bilder med texter.

Det där att försöka om igen… ”Kanske kan det finnas något i spelens obändiga natur och välvilja att alltid låta spelaren som skulle kunna användas även i formella utbildningssituationer” s. 20, Linderoth, Det dynamiska datorspelandet. 2007

Fråga och fundering Har du fått hjälp av bildundervisningen att hantera sociala medier? ”gör vad du vill, bli vad du vill, och se ut som du vill, bara du väljer rätt och ser ut på rätt sätt” * Apropå The Sims och pojkars lek har interaktiviteten inte utmanat könsroller utan snarare befäst dem. *2 * s 46, Linderoth. *2. Elwin - Nowak och Thomsson, 2003)

Crossing

den pedagogiska vinsten Jag kan använda klassens instagram och lägga ut intressanta bilder som sedan kanske kommer upp i diskussioner i klassrummet. Att frågor och ev synpunkter tas upp om eleverna själva vill annars kan de lämna bilderna okommenterade.