Utsädesmängd Beror på många faktorer Såtid Jordart Såbädd Väder

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
om företaget där du gör din praktik!
Advertisements

Geografi Henrik Carlsson.
Gå till första sidan Med användarna i fokus Användarundersökning som utgångspunkt för vidareutveckling av sökguide Borås Blekinge Tekniska Högskola.
Stallgödsel till vall Bästa växtnäringsutnyttjande och ekonomi
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Affärsmässigt drivna IT-satsningar i småföretag - en potential för fler nya jobb T Stockholms Handelskammare Microsoft Synovate Temo: David Ahlin.
Macro DB Ett användarperspektiv!. Projektfilen börjar fyllas! Den ligger i mappen Macro DB och heter ”Projects.mdb”. Den kan bli full! Tips! Direkt.
Täckningsgrad kollektivavtal – alla arbetsplatser
Människans äldsta historia
Meteorologi Läran om vädret.
Våren 2009 Beskriv ett land Mathias Ahrn Jan-Eije Hammaräng.
- Konsten att ge feed-back
Hygro-thermal stability of composite materials for radio telescopes
KÖNSROLLERKÖNSROLLER BLAND UNGABLAND UNGA. Blått Eller Rosa? Varför börjar allt så tidigt? För att unga är lättare att påverka Vem och av vad påverkas.
Resonans, eko, ultraljud, infraljud, ljudets hastighet
Skötselkrav betesmark/slåtteräng
Sköldfläcksjuka. Skörderester smittar Plöjning är inte allena saliggörande.
Den äldsta tiden i människans Historia f. Kr f. Kr
Gårdssyntes Per-Johan Påhlstorp Hans Nilsson.
Lönsam P och K spridning med POS modeller Exempel på varierad gödsling.
Lönsammare med NPK! Presentationen finns att hämta
Handbollsspelet Vad vet vi idag om spelet? Vad vet vi i framtiden ? Utveckling Varför sker en utveckling? Vilka tekniker kommer att utvecklas?
Olika skyddsgrödor vid etablering av ängssvingel Tabell 1. Fröskörd i förstaårsvall av ängssvingel insådd i vårkorn beroende av skyddsgrödans sort och.
Kraft och tryck Sid
Etablering av vitklöver
Skyddsgröda och sådjup vid etablering av engelskt rajgräs.
Elektricitet Vad är det egentligen?.
Vad kostar verksamheten i din kommun 2009 Tjänsteskrivelse DNR KFKS 2010/
Insikt 2013 Haparanda stad En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag.
Jenny Henriksson Hushållningssällskapet
Skånska försök med konventionell och ekologisk engelskt rajgräs Konventionell, kreaturslös Konventionell med kreatur Biodynamisk med kreatur Ekologisk.
Slutprojekt II Slöjd i relation till hållbar utveckling Projekt : Tillverka en cirkelsåg.
Det speciella med Cyberspace Cyberspace är (Janlert s80-) en total värld en gemensam värld en objektiv värld en aktiv och interaktiv värld en värld med.
Kapitel 8 Utbudsteorin utvecklad: Kostnader och produktion David Begg, Stanley Fischer and Rudiger Dornbusch, Economics, 6th Edition, McGraw-Hill, 2000.
Olika skyddsgrödor vid etablering av ängssvingel
1 Döden, bränder och media Allmän serviceskyldighet Allmänheten har rätt att bli informerad Myndigheter ska: lämna upplysningar, vägledning,
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Sort- och etableringsförsök i ängsgröe Tabell 1. Sorter, vallålder och etableringsmetod i ängsgröe. Försök Skörd vall I (relativtal) Skörd vall.
Gårdssyntes Bertil Carlzon Hans Nilsson. Naturbete Lättlera Mellanlera Jordart.
Skyddsgrödor, såtidpunkt och etableringsmetod i ängsgröe Tabell 1. Skörd i förstaårsvallar av ängsgröe etablerad i olika skyddsgrö- dor. Sammanställning.
Röd tråd.
Kemi finns överallt runtomkring oss.
Meteorologi Vad bli det för väder?.
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Bedömning av text Innehåll Texten är lätt att följa och förstå. Innehållet stämmer med uppgiften och följer instruktionerna. Längden på texten är tillräcklig.
Metaller Kap 12 Sid
Ett av de fyra elementen Vilka är de fyra? Vatten Eld Luft Jord.
ATT SKRIVA Några tips och råd. Beskriv  Miljön En berättelse utspelar sig alltid någonstans. T ex en skog, ett kafé, en lektionssal, en bil. Hur ser.
SEMINARIUM LÖNSAMHET Beläggningsgrad Tid i trafik med förare Antal uppdrag per pass Väntetid Marginalintäkt Intäkt efter uppnådd Break Even Vinst Branschvinst.
 Matematikhistoria: Talsymboler och talsystem  Något om olika talbaser  Tal i vanliga basen 10  Tiopotenser och grundpotensform.
Hur påverkar gödslingen läckage av kväve det enskilda året? Maria Stenberg Greppa Näringen, Skara.
billån betalningsanmärkning
Svenska språkets historia
Flera års fröskörd av engelskt rajgräs?
Kvävegödsling av ängsgröe på hösten
Varierad PK gödsling Hur?.
Döden, bränder och media
Inflationsmålet HT 2017 John Hassler.
Ekonomi som motivation
Jag har läst en bok som heter Nya Bellman historier och den är skriven av Peter Gissy.
3000 kr mer per hektar med Biofer !
Geografi Henrik Carlsson.
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Sveriges bagare och konditorer
Argumenterande text.
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.

Etablering av engelskt rajgräs
Varierad PK gödsling Hur?.
Utsädesmängd Beror på många faktorer Såtid Jordart Såbädd Väder
Presentationens avskrift:

Utsädesmängd Beror på många faktorer Såtid Jordart Såbädd Väder Utsädestillgång Optimal utsädesmängd Lerhalt Tror att alla inser att det är bra att variera utsädesmängden. Vi kan egentligen inte säga vad som är den optimala utsädesmängden i varje givet tillfälle. Men vi kan nog enas om att det krävs en högre utsädesmängd på jordar med hög lerhalt jämfört med jordar som har låg lerhalt. Till att börja med så är detta den lämpligaste faktorn att variera efter. Skillnaderna är små Men om tekniken ändå finns så kan man utnyttja den

Exempel utsädesmängdförsök. Skörd-utsädesmängd Detta är ett exempel på utsädesmängdförsök. Men det beskriver ett ganska vanligt utseende. Skördekurvan är mycket flack. Tkv 47 g Utsädesmängd: 49 kg/ha 123 kg/ha 197 kg/ha 270 kg/ha 344 kg/ha

Utsädesmängd Typiskt resultat från utsädesmängdförsök 2014-09-19 Henrik Stadig Hushållningssällskapet Skara Utsädesmängd Skörd Utsädesmängd Typiskt resultat från utsädesmängdförsök Brett område med hög skörd= utsädesmängden har liten betydelse Brett område med hög skörd= oftast onödigt hög utsädesmängd på lättare jordar En text som jag hoppas syns = Spara utsädeskostnad genom att minska mängden på jordar med hög fältgrobarhet

Exempel varierad utsädesmängd Lera Exempel rak giva Utsäde 200 kg/ha Rätt bestånd Har man en rak giva utsäde, blir det i allmänhet ett för tätt bestånd på de delar av fälten som har låg lerhalt. På de lättare partierna är i allmänhet fältgrobarheten högre, dessutom är avkastningspotentialen lägre. För tätt bestånd Sand Lerhaltskarta 3-43 % ler

Exempel varierad utsädesmängd Lera Exempel varierad giva Variera givan – 20% på lättjord Rätt bestånd Resultat -10% utsädeskostnad i snitt 4 kr*20 kg/ha = 80 kr/ha 200 ha = 16 000 kr/ år Samma skörd Mindre liggsädesrisk Ett försök att räkna lönsamhet. Rätt bestånd Sand Lerhaltskarta 3-43 % ler