Formatering.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ordbehandling Juni 2013.
Advertisements

3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Kurs av Christina Bodén
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Namn på tillfället (kan skrivas på två rader) Namn på den som presenterar Datum för tillfället.
Uppgiften i PowerPoint
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
PowerPoint 2007 Lathund.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
©storm.
2. Utveckla en presentation
Pbs IT IT-undervisning: Lyx eller nödvändighet?.
Välkommen!.
En presentation av iPad -appar och funktioner
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Internet för nybörjare Vanliga frågeställningar vid grundläggande Internetanvändning Alingsås bibliotek, 2008.
Copyright Lars Valentin1 PowerPoint 2000 Så här skapar du bildspel med PowerPoint.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Powerpoint - Övning 3 Formatera text och ändra formgivningsmallar.
PowerPoint 2007 Lathund.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 7 Dispositionsläget Börja med att spara den här presentationen som Min presentation 7.
Övning 4 Ritobjekt.
Övning 5 Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2007, Daniel Cronholm, http://biblios.se/data.
Word 2007 Tips och trix av Margareta Gardtman PolarPrint februari 2008.
Ett presentationsprogram
Copyright, Mahmud Al Hakim, Hakimdata.se Agenda 1. Ordbehandlingsprogrammet 2. Redigera text 3. Formatera text Att läsa Litteratur: modul 3,
IT - LEKTION 12 MS POWERPOINT 2007 – DEL 1. Agenda Copyright, Mahmud Al Hakim, Börja arbeta med PowerPoint.
1 Programhantering – Pass 9 Presentation Fortsättningskurs MS PowerPoint 2003 Del 1/2 Formatera Grafik och diagram.
2 Agenda 1. Börja arbeta med PowerPoint 2. Arbeta med presentationer 3. Formatera 4. Mallar, teman och bildobjekt 5. Grafik och diagram 6. Effekter och.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Byt bild Byt gärna startbilden så det passar med din presentation. Några genrebilder samt mönster hittar du under M: Bilder_SABO_PP Ta bort bilden genom.
PowerPoint 2007 Lathund Gränssnitt Menyer fungerar som i Word och Excel START-menyn innehåller de vanligaste knapparna Till vänster ser du en översikt.
PowerPoint 2007 Lathund. Gränssnitt Till vänster ser du en översikt med miniatyrer för alla diabilder – Dra och släpp miniatyrer för att ändra ordningen.
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
Schema för Villan i Vivalla Verksamheten måndagen den 15 augusti.
Ändra sökordsmallen i GynOp
Rundtur.
Wordgenomgång.
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Wordgenomgång.
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
I vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet
Jon Wide IT-coach PowerPoint 2010 Välkommen!.
Figurer.
Scouternas powerpoint-mall med träbakgrund
Scouternas powerpoint-mall med träbakgrund
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
2010 Månadskalender Du kan skriva ut den här mallen och använda den som en väggkalender eller kopiera sidan för en viss månad och lägga till den i din.
Grunderna består av fyra kategorier
Appen CLIPS Filmremsa (Medel)
Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition
I vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet
avsnitt instruktion SmartArt-grafikmed bilder på röd bakgrund (Medel)
Om du vill ändra kalenderns utseende kan du använda en ny designmall.
Så här infogar du den här bilden i presentationen
Du kan vara några till lags ibland…
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
KIOSKANSVAR 2018 MÅNDAG FREDAG TISDAG LÖRDAG ONSDAG SÖNDAG TORSDAG
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Grundkurs Windows och Word
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Presentationens avskrift:

Formatering

Textformatering – gör lika Stryk under den här raden Ändra den här raden till teckenfärgen blå Teckensnitt Georgia, teckensnitt Verdana Ändra den här meningen till teckenstorleken 12 Gör så att den här raden blir skuggad Ta bort punkten framför den här meningen Radera den här raden helt och hållet Stryk under den här raden Ändra den här raden till teckenfärgen blå Teckensnitt Georgia, teckensnitt Verdana Ändra den här meningen till teckenstorleken 12 Gör så att den här raden blir skuggad Ta bort punkten framför den här meningen

Mer textformatering – gör lika Glest teckenavstånd Skuggad text Genomstruken Dubbelt genomstruken Höj upp tvåan: m2 Sänk ner tvåan: H2O Utjämna teckenhöjden Ändra den här raden till versaler. ÄNDRA DEN HÄR RADEN TILL GEMENER Glest teckenavstånd Skuggad text Genomstruken Dubbelt genomstruken Höj upp tvåan: m2 Sänk ner tvåan: H2O Utjämna teckenhöjden ÄNDRA DEN HÄR RADEN TILL VERSALER. ändra den här raden till gemener

Punktlista – gör en ny Bilderna innehåller PLATSHÅLLARE. För att börja skriva är det bara att klicka i dem. Prova genom att skriva texten: Presentationer bygger ofta på punktlistor För att få en ny punkt trycker jag ner ENTER För att gå tillbaka trycker jag ner Baksteg

Punktlista – veckans dagar Ändra bildens layout så att du får in en punktlista till höger om denna text. Skriv in veckans dagar där (se nästa bild för ett förslag till rätt svar)

Punktlista Lösningsförslag: måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag

Punktlista - ändra nivåer Sverije Stockholm Södermalm Göteburg Majorna Finneland Helsinki Vasaaaa Sverige Stockholm Södermalm Vasastan Östermalm Kungsholmen Göteborg Majorna Finland Helsingfors Vasa Ändra listan till vänster så att den är strukturerad som listan till höger. Använd dessa två knappar. Passa samtidigt på att rätta stavfelen.

Infoga två bilder Infoga en bild från ClipArt genom att klicka på ClipArt-symbolen i den övre platshållaren. Infoga en bild som redan är sparad i datorn genom att klicka på symbolen för Infoga bildobjekt från fil i den undre platshållaren.

Placering av platshållare Platshållarna behöver inte alls vara där de är. Prova att ändra höjd och bredd på den här punktlistan. Det gör du enklast genom att klicka i texten för att sedan dra någonstans i de vita cirklarna som omger textrutan. Du flyttar en platshållare genom att hålla muspekaren på den streckade listen, för att sedan klicka och dra. Powerpoint är ett: (ett alternativ är rätt) Kalkylprogram Databasprogram Ordbehandlingsprogram Presentationsprogram

Spara, stäng och öppna nästa Spara ditt bildspel med F12 Stäng bildspelet med CTRL + W Öppna det nya bildspelet med CTRL + O (om du har det sparat i din mapp - annars kan du klicka här)