Slöjd Glumslövs skola Hösten 2017

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Linnea Ett öga och en näsa har mitt monster..
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Titta på alla bilderna i bildspelet och läs texterna på bilderna.
Patientenkät sommaren -13
Mobilskal med högtalare!!
Välkomna till slöjden! Startuppgift ht 2013.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Animera
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Mitt Hus! Jag började med min skiss och bestämde att huset skulle va 20 cm långt 13 cm brett och 10 cm högt tills taket började. Jag följde inte min ritning.
Nätmobbning
Intervju inför ViV-projektet.
xn + yn = zn Problemlösning Några enkla metoder
Garnteknologi 1 Camilla Byggmästar 25318
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Boksamtal.
©storm.
Byxor till handdocka.
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
Barbershop moves!.
Nepalmössan med knut Alla mått inkluderar sömnsmån Jag fick lära mig den här varianten av en släkting i USA. Det finns alltså inte något mönster utan jag.
Vi syr pennfack till färgpennorna
Färgelanda bibliotek Kvalitetssäkring Låntagarenkät.
Sköldpadda. Material: Bomullsgarn I grönt och rosa. Och de verktyg jag använt är en virknål, sax och en rya nål.
Borr och klippövning Utrustning. 2st Kakelplattor
N ORDISKE R ÖTTER FLERFÄRGSVIRKNING. N ORDISKE R ÖTTER Indhold:  Baggrund og historie Baggrund og historie  Sådan gør du – fotos Sådan gør du – fotos.
Att inleda och avsluta en berättelse
DEN MAGISKA DÖRREN.
Grupparbete kuddfodral – sociala medier
FRÅN TANKE TILL FÄRDIGT PLAGG
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
Det var en gång ett monster som heter Bobbo. Bobbo bor i en mörk skog. Han har spetsiga öron och hårig kropp. Han stirrar på allt han ser och har fem vassa.
SY NYCKELBAND.
Min handduk ht 2013! Av: Ronja Petarsson! .
”Den magiska tråden” Till detta arbete valde jag att brodera. Jag har broderat en katt efter ett färdigt mönster. Broderiet har jag sytt med plattsöm,
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
VIRKA.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Metaller Kap 12 Sid
Kommunikationspass Jag heter
Fritt Broderi.
Min friggebod Skiss i 3D Miljö/omgivning Vad den ska användas till Material Motivera materialval Jämför med ett annat material, varför är ditt val bättre?
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Maskeradkläder Julia och Ei Mer. Vi fick uppgiften att göra maskeradkläder till förskoleklassen på lärcenter. Vi gick till dem för att höra vilket plagg.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Väggpåse med applikation. Ordet applikation kommer från latinets applicare = tillfoga, lägga till (jämför med app på t ex mobilen)
Skriven utifrån en enda händelse Få personer Utspelar sig under kort tid Beskriver en förändring mellan början och slut Ofta slut med överraskningar,
När du tar en gammal sak och ger den ett nytt användningsområde När du tar en trasig sak, kompletterar med nytt material och gör om prylen När du använder.
REa Resan mot målet R8.1 Det nya som kommer Användargränssnittet Just denna sida kommer vara stort för alla, att utseendet är helt nytt Bra funktioner.
Krönika Vad? Hur? Varför?.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2017 Skräp – vad är det?.
P-04 Vit ’’it takes teamwork to make dreamwork’’
Djuren möter ungdomskulturen
Sommarträningsprogram 2017 VHK F03
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Fotbollsträning 20 april – Tips o ideér av Håkan Broman.
2. Broar Sid
Bild/Svenska – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
Bild/Svenska – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
Montage - konstverks mening Är sambandet mellan bilder eller texter
Viggen veckobrev v. 4 Pedagoger: Mia, Jossan och Linda
Djuren möter ungdomskulturen
Övernattningsläger P-05 Kungsbacka IF
Guernica av Pablo Picasso
Att arbeta med moodboards!
xn + yn = zn Problemlösning Några enkla metoder
Daggmaskar Det finns många olika slags daggmaskar, i Sverige finns det 16 olika arter. Den sortens daggmask som blir störst kan bli 30 cm lång. Daggmasken.
Presentationens avskrift:

Slöjd Glumslövs skola Hösten 2017 Mitt fulmonster Slöjd Glumslövs skola Hösten 2017

Monsterhistoria Efter att ni skissat upp hur ert fulmonster ser ut och valt de material ni vill att fulmonstret skall sys i skall ni ge fulmonstret ett liv. Ge monstret ett namn Skriv vilka egenskaper monstret har Varför ni valt de att sy monstren i de materialen ni valt Berätta var monstret bor eller tycker om att vara

1. ETT PAPPER OCH ETT VIK Börja med ett papper, vik det på mitten. Vik pappret på längden för att göra långa monster. Vill du istället ha tjocka monster vik det på bredden. Du behöver inte använda ett nytt papper för att rita ditt mönster, det kan vara en gammal sida ur en tidning eller ett gammalt kuvert eller baksidan på något reklamblad som äntligen kan få någon vettig användning.

2. FIXA MÖNSTRET Rita på fri hand halva ditt Fulmonster. Nu ska du rita ett halvt fulmonster. Tänk efter hur ska ditt monster vara. Har det antenner, öron, tre ben, fyra armar eller två huvuden? Om du vill kan du kika på våra monster här Fulmonster. Det viktiga är att du ritar ditt monster precis som du vill. Klipp sedan ut ditt mönster till ditt fulmonster. Vik upp och du har nu ett helt fulmonster-mönster.

4. SY PÅ MASKIN ELLER FÖR HAND Sy genom papper och tyg, runt hela Fulmonstret men lämna en öppning så du kan vända och stoppa monstret. På maskin går det fortast men inte alltid lättast om man som vi ofta har problem med undertråden som trasslar. Använder du ett stretchigt tyg som i vårt linne eller i en t-shirt kan det vara bra att sy med zick-zack-stygn. Då blir sömmen lite mer elastisk.

6. KLIPP UT DITT FULMONSTER Klipp längs sömmen runt ditt fulmonster, fyra fem millimeter från sömmen. Klipp små jack i alla inåtgående svängar så blir det lättare att vända på fulmonstret. Se tips här intill.

7. VÄND OCH VRÄNG Vänd på ditt Fulmonster, vräng det ut och in. Så utsidan kommer ut och insidan, med sömmarna kommer in.

8. STOPPA Nu är det dags att stoppa ditt fulmonster med någon sorts fyllningsvadd. Du kan slakta en gammal kudde du inte behöver, eller ta isär ett gammalt täcke. Det går också att stoppa med bomull men det blir ganska dyrt om man gör ett stort monster. Du kan också använda tygbitarna du klippt av runt monstret och använda dessa för att stoppa ditt Fulmonster.

9. Sy för hand Sy sen igen ditt monster med smygstygn för hand så att inte vadden ramlar ut.

10. PERSONLIGHET Nu är det dags att börja ge ditt Fulmonster en personlighet. Oftast växer denna fram av sig själv. Fulmonstret får liv. Kanske knappar till ögon. Gärna garn till mun och hår på huvud och kropp. Längre fram i boken hittar du massor med tips på hur du kan fixa ögon, hår, mun med mera till ditt Fulmonster. Vårt Fulmonster blev en punkare med en riktigt snygg tuppkam.

11. Fotografera Nu är det dags att fotografera fulmonstret i sin rätta miljö.