Vår meny på eget Slöjd och hemkunskap.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lgr11 Ny läroplan, inklusive nya kursplaner
Advertisements

BETYG I ÅRSKURS 6.
Tolka ett föremåls kulturella och estetiska uttryck
John Bauer antogs redan vid 18 års ålder till konstakademin efter två års förberedande studier på olika konstskolor i Stockholm. Han illustrerade sagosamlingen.
Bedömningskriterier för åk 6
Kunskapskrav SLÖJD.
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Betyg årskurs 6.
Fritt Broderi.
Generell bedömningsmatris i SVENSKA (fortsättning på baksidan)
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Åk 4 LPP. LÄSFÖRSTÅELSESTRATEGIER Vi ska lära oss hur vi använder läsförståelsestrategier för att bli bättre läsare och få mer glädje av de texter vi.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Tallriksmodellen & matcirkeln, blodsockerkurva? Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Paj  Sammanfattande test.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015
Rädda klassrummet.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Välkomna till styrd helpdesk: Naturvetenskap & Teknik
Årskurs 6 Vad du behöver veta!.
Djuren möter ungdomskulturen
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Förskolan 2.0.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Religion.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Funktionell kvalitet- måluppfyllelse
Förvaring Du kommer att få skapa en egen produkt med hjälp av de tekniker och material du provat på de senaste veckorna!
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Riktlinjer för betygssättning
Välkomna till årskurs 6! Mentorer: Helen Webster (engelska, matematik) Terese Andersen (svenska, SO) Petra Yngström (matematik, NO)
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Identitet Sömnadsprojekt åk 7 Hösten 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Iris Rosengren Larsson
Etik- planering.
Friluftsliv.
Strategier för att förstå det vi läser
Mot utanförskap.
Djuren möter ungdomskulturen
RELATIONELL PEDAGOGIK ”utbildningens brännpunkt”
Rädda klassrummet SLÖJD.
Identitet Sömnadsprojekt
Hur kan man bedöma Symboliska uttryck i slöjdföremål?
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och
Picasso Malaga.
- ett verktyg för ANDT-uppföljning Introduktion
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Hållbar utveckling måste vara
Av Elin Alm, Adolf Fredriks Musikklasser
Djuren möter ungdomskulturen
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Presentationens avskrift:

Vår meny på eget Slöjd och hemkunskap

Uppgift Detta är ett projekt mellan slöjd och hem- och konsumentkunskap. Er uppgift blir att i grupp om tre planera, tillaga och tillverka en tre rätters meny med tydligt tema (Grekiskt, vegetariskt…)

Detta vill vi ha i slöjd: planera era måltider genom att visa era idéer med skisser och collage. se till att ni väljer trovärdiga material och tekniker. tillverka era rätter så naturtroget som möjligt med hjälp av olika tekniker. dokumentera ert arbete i bloggen. varmenypaegetsatt.blogspot.se

Kunskapskrav slöjd E-nivå C-nivå A-nivå    Eleven kan på ett enkelt och delvisgenomarbetat sätt formge och framställa slöjdföremål i olika material utifrån instruktioner.    Eleven kan på ett utvecklat och relativt väl genomarbetat sätt formge och framställa slöjdföremål i olika material utifrån instruktioner och delvis egna initiativ.    Eleven kan på ett välutvecklat och välgenomarbetat sätt formge och framställa slöjdföremål i olika material utifrån instruktioner och egna initiativ.    Utifrån syftet med slöjdarbetet och kvalitets- och miljöaspekter väljer eleven tillvägagångssätt och ger enklamotiveringar till sina val.    Utifrån syftet med slöjdarbetet och kvalitets- och miljöaspekter väljer eleven tillvägagångssätt och ger utvecklademotiveringar till sina val.    Utifrån syftet med slöjdarbetet och kvalitets- och miljöaspekter väljer eleven tillvägagångssätt och ger välutvecklademotiveringar till sina val.    Eleven kan i slöjdarbetet bidratill att utvecklaidéer med hjälp av erbjudet inspirationsmaterial.    Eleven kan i slöjdarbetet utvecklaidéer med hjälp av erbjudet inspirationsmaterial.    Eleven kan i slöjdarbetet utvecklaidéer med hjälp av erbjudet inspirationsmaterial och sådant som elevensjälv har sökt upp.    Dessutom kan elevenpröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.    Dessutom kan elevenpröva och ompröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.    Dessutom kan elevensystematiskt pröva och ompröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.    Under arbetsprocessen bidrar eleven till att formulera och välja handlingsalternativ som leder framåt.    Under arbetsprocessen formulerar och väljerelevenhandlingsalternativ som efter någon bearbetning leder framåt.    Under arbetsprocessen formulerar och väljerelevenhandlingsalternativ som leder framåt.    Eleven kan ge enklaomdömen om arbetsprocessen med viss användning av slöjdspecifika begrepp och visar då på enkla samband mellan form, funktion och kvalitet.    Eleven kan ge utvecklade omdömen om arbetsprocessen med relativt godanvändning av slöjdspecifika begrepp och visar då på enkla samband mellan form, funktion och kvalitet.    Eleven kan ge välutvecklade omdömen om arbetsprocessen med god användning av slöjdspecifika begrepp och visar då på enkla samband mellan form, funktion och kvalitet.    Dessutom tolkar eleven slöjdföremåls uttryck och för då enkla resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.    Dessutom tolkar eleven slöjdföremåls uttryck och för då utveckladeresonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.    Dessutom tolkar eleven slöjdföremåls uttryck och för då välutvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.

Detta vill vi ha i hemkunskap: planera och leta fram era recept. ta reda på fakta om maträtterna. göra ett kostnadsförslag utifrån en budget - 100:-/meny (en förrätt, en huvudrätt och en efterrätt) göra en inköpslista. tillaga maträtterna. presentera maträtterna på ett bra sätt och fotografera dem. dokumentera ert arbete i bloggen. varmenypaegetsatt.blogspot.se

Kunskapskrav hemkunskap E-nivå C-nivå A-nivå Eleven kan planera och tillaga måltider och genomföra andra uppgifter som förekommer i ett hem, och gör det med vissanpassning till aktivitetens krav. Eleven kan planera och tillaga måltider och genomföra andra uppgifter som förekommer i ett hem, och gör det med relativt godanpassning till aktivitetens krav. Eleven kan planera och tillaga måltider och genomföra andra uppgifter som förekommer i ett hem, och gör det med godanpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och utrustning på ett säkert och i huvudsakfungerande sätt. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och utrustning på ett säkert och relativt väl fungerande sätt. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och utrustning på ett säkert och välfungerande sätt. Eleven väljer tillvägagångssätt och ger enkla motiveringar till sina val med hänsyn till aspekterna hälsa, ekonomi och miljö. Eleven väljer tillvägagångssätt och ger utvecklademotiveringar till sina val med hänsyn till aspekterna hälsa, ekonomi och miljö. Eleven väljer tillvägagångssätt och ger välutvecklademotiveringar till sina val med hänsyn till aspekterna hälsa, ekonomi och miljö. Eleven kan också geenkla omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Eleven kan också geutvecklade omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Eleven kan också gevälutvecklade omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Eleven gör jämförelser mellan olika konsumtionsalternativ och för då enklaresonemang med visskoppling till konsekvenser för privatekonomi. Eleven gör jämförelser mellan olika konsumtionsalternativ och för då utveckladeresonemang med relativt god koppling till konsekvenser för privatekonomi. Eleven gör jämförelser mellan olika konsumtionsalternativ och för då välutvecklade resonemang med god koppling till konsekvenser för privatekonomi.

Bloggen

Elevarbeten från våren 2015