Grundläggande utbildning Del 1. Dessa grundregler gäller för medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK) och dess medlemsorganisationer från och med

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Advertisements

Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Mars 2009 Utvärdering av åtgärder inom ramen för SKK:s genetiska hälsoprogram HD/ED.
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Grunden i en Förening Stadga Reglemente Instruktioner Policys.
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
Bemötande o etiskt förhållningssätt med utgångspunkt i lagstiftning
Mänskliga rättigheter i Västra Götaland
Välkomna! Förskrivarens juridiska ansvar kontra patientens egenansvar
© CogWork, Antidopinginformation Swingweb, CogWork Mikael Åhnberg
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
RÄTTEN TILL BÄSTA MÖJLIGA FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Vems ansvar? vad kan vi göra?
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Elevhälsovården Rikskonferens 14 sept 2009
Inför provet.. Här får du lite hjälp med vad du ska träna på och vad du kan ha med på din stödlapp. Provet är till för att mäta dina kunskaper om hur Sverige.
Ny patientlag 2015 Syftet med lagen är att stärka och tydliggöra patientens ställning samt att främja patientens integritet, självbestämmande och delaktighet.
Sjukgymnastik för äldre personer
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Sveriges 4H – lära genom att göra. Sveriges 4H Internationell organisation: 80 länder 100 år gammal organisation medlemmar i Sverige bred verksamhet.
Tönus Idrottsmedicinkurs, Visby Måndag den 9 juni 2014 IDROTTSMEDICINSK ETIK Åke Andrén-Sandberg
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Patientlagen och information till patienter och närstående
Nya föreskrifter och allmänna råd
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Kommunens ansvar för barn och unga Jonas Reinholdsson KommunLex AB © KommunLex AB, får kopieras och spridas med angivande av källan.
”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till, och leva sig in andra människors situation samt viljan att hjälpa andra.”
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Barnets rättigheter i nya patientlagen
Bra initiativ med kalas och en eloge till skåne för detta arrangemang och allt bra som sker i skåne.
Nämndplan 2015.
Lönekriterier för lärare inom samtliga skolformer inom Utbildning Gävle och Näringsliv & arbetsmarknad Gävle (gäller från och med 2016 års löneöversyn)
Journaldokumentation  Lagar  Föreskrifter  Definitioner.
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Välkommen som nyanställd till oss!. Våra kärnvärden Varför kärnvärden Historik.
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Förälder och ny som ledare. Svensk Idrotts värdegrund Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas rätt att vara med Rent spel.
Regler för upphandling Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet för att tilldela ett kontrakt eller ingå ett.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Likarätt JONAS ÅLEBRING ST-LÄKARE. Likarätt – alla människor har ett lika värde och lika rättigheter Likabehandling – alla ska behandlas efter sina förutsättningar.
Träningsansvarig. Liten hjälp för träningsansvarig. Som grund ligger anvisningar för lure coursing verksamheten som finns att ladda ner från PKLC hemsida.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
1 KIF:s AFF Black Knights Värderingar
Utbildnings Bestämmelser. Utdrag ur ”Anvisningar för lure coursing verksamhet” vad gäller utbildning. 5 Utbildning och krav på lure coursing funktionärer.
Jaktetik Diskussionsmaterial
Åsa IF Stiftelsen Dunross
Innehåll Syftet med föreningsbidrag Krav på förening som söker bidrag
Sundsvall Hockeys föreningsvision är ”Klubben med framtidens stjärnor”. Sundsvall Hockeys verksamhetsidé är ”Att nå en hög sportslig nivå med en ekonomi.
Barnkonventionen i förskolan
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Svenska Brukshundklubben
Kännetecknande för det goda arbetet
Validering inom Lärarlyftet
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Idrottens Antidopingreglemente
Dataskyddsförordn ing GDPR- ny lag som gäller
Inackorderingavtal – Pensionat/ Dagis
Förälder och ny som ledare
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Vad innebär ett mål för lärande eller utveckling
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Presentationens avskrift:

Grundläggande utbildning Del 1

Dessa grundregler gäller för medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK) och dess medlemsorganisationer från och med Dessa grundregler gäller för medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK) och dess medlemsorganisationer från och med Dessa grundregler gäller för medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK) och dess medlemsorganisationer från och med

Dessa grundregler gäller för medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK) och dess medlemsorganisationer från och med Regler för medlemmar i SKK-organisationen Det krävs av varje medlem i SKK-organisationen: 1:1 Att behandla och vårda hundar och andra djur väl i enlighet med beprövad erfarenhet liksom gällande djurskyddslagstiftning. Detta innebär att någon befogad anmärkning mot djurhållningen inte ska kunna göras av kennel- konsulent auktoriserad av SKK eller av myndighet. Medlem ska medverka till att SKKs auktoriserade kennelkonsulent kan genomföra besök. 1:2 Att handla och uppträda på sådant sätt att det inte skadar eller motverkar SKK eller dess medlemsorganisationer och inte uttala sig nedsättande i tal eller skrift om en funktionär med uppdrag inom SKK.

Dessa grundregler gäller för medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK) och dess medlemsorganisationer från och med Regler för medlemmar i SKK-organisationen Det krävs av varje medlem i SKK-organisationen: 1:3 Att följa SKKs stadgar och regelverk samt att fullfölja de förpliktelser/åtaganden som framgår av ingångna SKK-avtal och även i övrigt på bästa sätt uppfylla de förpliktelser/åtaganden som kan följa av hundverksamheten samt att på intet sätt kringgå SKKs regelverk eller beslut. 1:4 Att aldrig anlita bulvan eller själv agera som sådan genom att registrera valpar i annans eller eget namn/kennelnamn då den egentliga uppfödaren är annan person samt att inte anlita återförsäljare eller själv agera som sådan vid försäljning eller köp av hund.

2. Grundregler för uppfödare och hanhundsägare Hundavel ska bedrivas på ett sådant sätt att det främjar både tikens och avkommans hälsa och välbefinnande. Varje medlem som upplåter sin hund till avel ska vara väl förtrogen med SKKs avelspolicy samt med rasens standard, provregler, registreringsregler och rasspecifika avelsstrategi, samt aktuella bestämmelser i djurskyddslagstiftningen. Uppfödningen ska ske kvalitetsmedvetet och med stort ansvar. 2. Grundregler för uppfödare och hanhundsägare Hundavel ska bedrivas på ett sådant sätt att det främjar både tikens och avkommans hälsa och välbefinnande. Varje medlem som upplåter sin hund till avel ska vara väl förtrogen med SKKs avelspolicy samt med rasens standard, provregler, registreringsregler och rasspecifika avelsstrategi, samt aktuella bestämmelser i djurskyddslagstiftningen. Uppfödningen ska ske kvalitetsmedvetet och med stort ansvar. 2. Grundregler för uppfödare och hanhundsägare Hundavel ska bedrivas på ett sådant sätt att det främjar både tikens och avkommans hälsa och välbefinnande. Varje medlem som upplåter sin hund till avel ska vara väl förtrogen med SKKs avelspolicy samt med rasens standard, provregler, registreringsregler och rasspecifika avelsstrategi, samt aktuella bestämmelser i djurskyddslagstiftningen. Uppfödningen ska ske kvalitetsmedvetet och med stort ansvar. 2. Grundregler för uppfödare och hanhundsägare Hundavel ska bedrivas på ett sådant sätt att det främjar både tikens och avkommans hälsa och välbefinnande. Varje medlem som upplåter sin hund till avel ska vara väl förtrogen med SKKs avelspolicy samt med rasens standard, provregler, registreringsregler och rasspecifika avelsstrategi, samt aktuella bestämmelser i jurskyddslagstiftningen. Uppfödningen ska ske kvalitetsmedvetet och med stort ansvar.

SKKs etiska riktlinjer Senast uppdaterad den 20 februari 2014 Här kan du läsa Svenska Kennelklubbens etiska riktlinjer som är beslutade av SKKs Centralstyrelse. Svenska Kennelklubben – hundägarnas riksorganisation – är samlingsnamnet för de länsklubbar, special- och rasklubbar, ungdomsklubb och avtalsanslutna rasklubbar som ingår i organisatione SKKs etiska riktlinjer Svenska Kennelklubbens etiska riktlinjer beslutade av SKKs Centralstyrelse. Svenska Kennelklubben – hundägarnas riksorganisation – är samlingsnamnet för de länsklubbar, special- och rasklubbar, ungdomsklubb och avtalsanslutna rasklubbar som ingår iorganisationen.

SKKs etiska riktlinjer Senast uppdaterad den 20 februari 2014 Här kan du läsa Svenska Kennelklubbens etiska riktlinjer som är beslutade av SKKs Centralstyrelse. Svenska Kennelklubben – hundägarnas riksorganisation – är samlingsnamnet för de länsklubbar, special- och rasklubbar, ungdomsklubb och avtalsanslutna rasklubbar som ingår i organisatione SKKs etiska riktlinjer Allmänt Svenska Kennelklubben, SKK, har ett ansvar för hunden och en stor del av den verksamhet med hundar som bedrivs i vårt land. Vår strävan är att skapa och vidmakthålla bra förutsättningar för hunden och hundägandet såväl som goda relationer mellan omvärlden, hundar och hundägare. Andan inom vår organisation ska präglas av eget ansvarstagande och respekt för såväl hunden som medlemmar, uppfödare, förtroendevalda och övriga funktionärer samt allmänheten. Allmänt Svenska Kennelklubben, SKK, har ett ansvar för hunden och en stor del av den verksamhet med hundar som bedrivs i vårt land. Vår strävan är att skapa och vidmakthålla bra förutsättningar för hunden och hundägandet såväl som goda relationer mellan omvärlden, hundar och hundägare. Andan inom vår organisation ska präglas av eget ansvarstagande och respekt för såväl hunden som medlemmar, uppfödare, förtroendevalda och övriga funktionärer samt allmänheten. Allmänt Svenska Kennelklubben, SKK, har ett ansvar för hunden och en stor del av den verksamhet med hundar som bedrivs i vårt land. Vår strävan är att skapa och vidmakthålla bra förutsättningar för hunden och hundägandet såväl som goda relationer mellan omvärlden, hundar och hundägare. Andan inom vår organisation ska präglas av eget ansvarstagande och respekt för såväl hunden som medlemmar, uppfödare, förtroendevalda och övriga funktionärer samt allmänheten.

SKKs etiska riktlinjer Senast uppdaterad den 20 februari 2014 Här kan du läsa Svenska Kennelklubbens etiska riktlinjer som är beslutade av SKKs Centralstyrelse. Svenska Kennelklubben – hundägarnas riksorganisation – är samlingsnamnet för de länsklubbar, special- och rasklubbar, ungdomsklubb och avtalsanslutna rasklubbar som ingår i organisatione SKKs etiska riktlinjer SKK anser  att alla hundar har rätt till goda levnadsvillkor.  att hundar och andra djur ska behandlas och vårdas väl i enlighet med såväl beprövad erfarenhet som gällande djurskyddslagstiftning och regler utfärdade med stöd av lagstiftningen. Detta gäller under hundens hela liv.  i enlighet med Europarådets konvention om skydd av sällskapsdjur att människan har en moralisk förpliktelse att respektera alla levande varelser och ta hänsyn till att sällskapsdjur har ett särskilt förhållande till människan. Vidare anser vi att sällskapsdjuren har stor betydelse för människans livskvalitet och därmed är av värde för samhället. För att säkerställa att vi uppfyller våra föresatser bedriver SKK en omfattande egenkontroll. Organisationens kennelkonsulenter har till uppgift att besöka medlemmar och uppfödare och aktivt ge råd och stöd samt verka för en god hundhållning.

SKKs etiska riktlinjer Senast uppdaterad den 20 februari 2014 Här kan du läsa Svenska Kennelklubbens etiska riktlinjer som är beslutade av SKKs Centralstyrelse. Svenska Kennelklubben – hundägarnas riksorganisation – är samlingsnamnet för de länsklubbar, special- och rasklubbar, ungdomsklubb och avtalsanslutna rasklubbar som ingår i organisatione SKKs etiska riktlinjer Tränings-, prov-, utställnings- och tävlingsverksamhet Inom SKK arbetar vi för att främja och utveckla goda former av kynologisk provverksamhet och hundsport. Utbildning och träning av våra hundar ska bygga på förtroende och tillit mellan hund och förare. För SKK är det därför självklart att all hunddressyr ska bedrivas med positiva träningsmetoder. Varje hund ska behandlas väl och handhas utifrån sina individuella förutsättningar. Prov-, utställnings- och tävlingsverksamheten inom organisation får aldrig åsidosätta omsorgom hunden och dess välbefinnande.

SKKs etiska riktlinjer Senast uppdaterad den 20 februari 2014 Här kan du läsa Svenska Kennelklubbens etiska riktlinjer som är beslutade av SKKs Centralstyrelse. Svenska Kennelklubben – hundägarnas riksorganisation – är samlingsnamnet för de länsklubbar, special- och rasklubbar, ungdomsklubb och avtalsanslutna rasklubbar som ingår i organisatione SKKs etiska riktlinjer Organisation Inom SKK och medlemsorganisationerna arbetar vi utifrån demokratiska principer och tillämpar representativ demokrati. Vi anser att det är viktigt att varje medlem kan göra sin röst hörd. Genom val av funktionärer och örtroende-valda får den enskilde möjlighet att påverka organisationens inriktning/utveckling.0 Internationellt Hundsport och hunduppfödning bedrivs internationellt. Det är därför viktigt att SKK, företrädesvis genom den internationella organisationen FCI, aktivt är med och påverkar den internationella utvecklingen och verksamheten utifrån SKKs synsätt och värderingar. Miljöhänsyn SKKs miljöpolicy beskriver hur vårt arbete ska bedrivas för minsta negativa miljöpåverkan. Miljöhänsyn ska integreras som en naturlig del i all verksamhet.

SKKs etiska riktlinjer Senast uppdaterad den 20 februari 2014 Här kan du läsa Svenska Kennelklubbens etiska riktlinjer som är beslutade av SKKs Centralstyrelse. Svenska Kennelklubben – hundägarnas riksorganisation – är samlingsnamnet för de länsklubbar, special- och rasklubbar, ungdomsklubb och avtalsanslutna rasklubbar som ingår i organisatione SKKs etiska riktlinjer Internationellt Hundsport och hunduppfödning bedrivs internationellt. Det är därför viktigt att SKK, företrädesvis genom den internationella organisationen FCI, aktivt är med och påverkar den internationella utvecklingen och verksamheten utifrån SKKs synsätt och värderingar. Miljöhänsyn SKKs miljöpolicy beskriver hur vårt arbete ska bedrivas för minsta negativa miljöpåverkan. Miljöhänsyn ska integreras som en naturlig del i all verksamhet.

Jordbruksverkets bestämmelser Träna och tävla med hundar Du fårinte träna eller tävla med dina hundar på ett sådant sätt att de utsätts för lidande. Du får inte heller utsätta dina hundar för doping eller andra olämpliga åtgärder som påverkar deras prestationsförmåga eller temperament under träning eller tävling. Träna och tävla med hundar Du får inte träna eller tävla med dina hundar på ett sådant sätt att de utsätts för lidande. Du får inte heller utsätta dina hundar för doping eller andra olämpliga åtgärder som påverkar deras prestationsförmåga eller temperament under träning eller tävling.

Jordbruksverkets bestämmelser Hundar ska må bra vid tävlingar En hund som du tränar eller tävlar med ska vara fri från skada och sjukdom som kan förorsaka lidande. Du som tränar eller tävlar med hunden är ansvarig för att de prestationskrav som ställs är anpassade till hundens fysiska och psykiska förmåga. Anlita en tävlingsveterinär Om du arrangerar en offentlig tävling med djur kan det behöva vara med en veterinär på tävlingen. Veterinären ska ha kunskap om tävlingsformen och djurslaget.

Jordbruksverkets bestämmelser Djurskydd för hundar vid tävling och träning Du får inte träna eller tävla med dina hundar på ett sådant sätt att de utsätts för lidande. Du får inte heller utsätta dina hundar för doping eller andra olämpliga åtgärder som påverkar deras prestationsförmåga eller temperament under träning eller tävling.

Jordbruksverkets bestämmelser Anpassa kraven efter hunden En hund som du tränar eller tävlar med ska vara fri från skada och sjukdom som kan förorsaka lidande. Du som tränar eller tävlar med hunden är ansvarig för att de prestationskrav som ställs är anpassade till hundens fysiska och psykiska förmåga. Du får inte använda utrustning eller hjälpmedel som kan medföra skada eller annat lidande. Du som tävlar med en hund är skyldig att besiktiga hunden hos en veterinär före tävlingen om det är en tävling där veterinärbesiktning krävs. Du är också skyldig att följa veterinärens anvisningar för hur hunden ska användas på tävlings-området eller i tävlingen.

Jordbruksverkets bestämmelser Dopa inte din hund Du får inte påverka en hunds prestationsförmåga eller temperament vid träning eller tävling genom att ge den läkemedel, läkemedelssubstanser eller andra ämnen. Du får heller inte påverka hundens prestationsförmåga eller temperament genom till exempel akupunktur och ultraljud. Aggregat eller liknande som påverkar din hund genom en elektrisk stöt eller annan olägenhet får du inte heller använda. Det finns karenstider för olika medicinska preparat, substanser och andra behandlingar. I bilaga 2 till föreskrifterna om träning och tävling med djur finns en karenstidslista.