Hjälparbete på riktigt! Projektorienterad medlemsvärvning.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
januari : Fotboll februari : bloggen och Basket boll mars : Bord tennis april : Skriva projektet för fototävling.
Advertisements

1. Identifiering av problem i uppstarten •Stort rop efter hjälp och samarbete av och med psykiatrin. •Önskan om att få tillträde/komma åt gruppverksamheterna.
Roller för ledning och styrning av verksamhetsövergripande processer
Betydelsen av nyklubbildning EX-545A.SW. 2Lions Clubs InternationalBetydelsen av nyklubbildning Varför är nyklubbildning viktigt? •Att förnya och öka.
DISTRIKTSMÖTE 25 – 26 MAJ 2013 sundsvall MEDLEMSKAP
Välkomna till en träff om LEO. •Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. •Få ett intresse för Lions bland unga. •Få in yngre medlemmar i lionrörelsen.
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
Nivå- Bas Ämne: Human Resources & Volontärsamordning Modul 1: Introduction till volontärsamordning DU 1.1:Introduktion till ideellt engagemang Vad är ideellt.
 Erbjuder alla orienterare tävlingsarrangemang med hög kvalité  Erbjuder klubbens alla medlemmar utvecklande, roliga och väl arrangerade träningar under.
Diskussionsmöte i Södertälje Frågeställningar som diskuterades: Vad har Ni som medlemmarnas för synpunkter på Svenska Rottweilerklubben/AfR.
Affärsbeskrivning [Projekttitel …]
ATT SÖKA PROJEKT. VI BÖRJAR MED NÅGRA EXEMPEL Projekt: Stärka regionförbundet och lokalföreningen Projektbeskrivning: Fler ideella Vi vill ha in fler.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
En utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina. (Brundtlandkommissionen) De åtgärder.
Programförklaring Eksjö Gamla Sta’n Rotaryklubb Ola Stålebrink.
Politiskt deltagande: demokrati och mänskliga rättigheter
Zonordförandens roll Lions Clubs International Utbildning för zonordförande.
Roller för ledning och styrning av verksamhetsövergripande processer
Verksamhetsplan 2010 Ingenjörer för Miljön (IfM) Beatrice Teurneau och Sofia Öberg 16 april 2010.
SSA’s Klubbledarträff. 9/ TILLSAMMANS!. Vad är detta? Detta är en träff för aktiva klubbledare som är villiga att diskutera frågor som berör verksamheten,
Introduktion Steg 1. Lions Clubs International 1,35 milj medlemmar klubbar 206 länder och geografiska områden Sverige medlemmar.
Välkomna Till LC XX Reviderat av Finn Bangsgaard & Sune Karlsson
KIA Klubbens Inre Arbete. Ny DG! Fick vi in alla anmälningar? Zonen … ? Protokoll med kopia till … Jag trodde det skulle bli trevligt … ? Vad ska vi hitta.
Introduktion. Lions Clubs International 1,35 milj medlemmar klubbar 206 länder och geografiska områden Sverige medlemmar 500.
Välkomna till en träff om LEO. Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid.Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. Få ett intresse för.
Klubbfunktionärer. Ledarskap Ansvar Krav Befogenheter Deltagande i möten –Zon, distrikt, multipeldistriktet Representation.
BLI REDO FÖR HUNDRAÅRSJUBILEET GETTING READY FOR CENTENNIAL.SW.
Syfte Projektet syftar till att de nyanlända skall få ett större socialt nätverk, en förståelse för och inkluderas i det svenska samhället. Avsikten är.
 Prata om två former av demokrati.  Prata om vad ett parti har för uppgift och hur de jobbar.  Diskutera begreppet lycka och uttrycket ”största möjliga.
Projekt ekosystemtjänster RUS och Skogsstyrelsen Nobelmötet 2015 Ulf Sandström.
We Serve. Hjälp hjälpa de ”glömda barnen i Syrien”
EU:s kulturprogram ( ). Programområden Programområde 1: Stöd till samarbetsprojekt (fleråriga kulturella samarbetsprojekt, kulturella samarbetsinsatser,
Hjälparbete på riktigt! Projektorienterad medlemsvärvning.
1 Avsnitt 4: Leoklubbmedlemskap. 2 Potentiella nya leomedlemmar bör uppfylla följande kvalifikationer: Måste vara i rätt åldersgrupp för Alpha (12-18.
Skapa medvetenhet Att öka kunskap och förståelse genom att dela med sig av information eller erfarenhet 1 Utbildning för distriktets jubileumskoordinator.
Mail: | Tele: 0911 – | Munksundsvägen 47 MSSK Projektpool.
Hållbar konsumtion Förstudie gällande regionala och lokala aktörers möjligheter att arbeta med konsumtionsfrågan ur ett hållbarhetsperspektiv Samarbete.
Utvärdering Miljösamverkan Skåne Anna Asp
Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg
We Serve.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg
Välkomna Till LC XX Fyll i ditt klubbnamn
Nästa steg utifrån vad vi lärt: Nytt PGSA eller implementering.
Välkomna Till LC XX Fyll i ditt klubbnamn
Välkomna till workshop Mer nytta för svensk krisberedskap från EU
Välkomna Till LC XX Fyll i ditt klubbnamn
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Välkomna Till LC XX Fyll i ditt klubbnamn
Välkomna Till LC XX Fyll i ditt klubbnamn
Teknik och andra vice distriktsguvernören
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
Lions och miljön Miljömedveten hjälporganisation Sveriges Lions pris för miljö och hållbar utveckling.
Välkomna Till LC XX Fyll i ditt klubbnamn
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Distriktens egna förslag till sammangående.
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
TÄNK NYTT OCH TÄNK STORT!
ZO i distrikt 101-SM VAD HÄNDER NU??? ZON-MÖTEN
Förbättra klubbkvalitet
”Klubbkonsult” Beskriva zonordförandens roll som "klubbkonsult"
Utvärdering Miljösamverkan Skåne Anna Asp
Förenade i rörelse.
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

Hjälparbete på riktigt! Projektorienterad medlemsvärvning

Många vill jobba med projekt Det är det vi kallar ”Hjälparbete på riktigt. Förslaget går ut på att med hjälp av nya eller pågående Lionsprojekt intressera aktiva medborgare, som har intresse för hjälparbete att ingå i en projektgrupp som arbetar praktiskt.

Vem driver projektgrupperna? Projektgrupperna kan drivas av zonerna och projektdeltagarna tillhör den klubb där de bor. Projektdeltagarna blir medlemmar i Lions och deltar i det ordinarie Lionsarbetet samtidigt som man regelbundet träffas och jobbar i projektgruppen.

Lämpliga projekt TältprojektetNepal Lions Rent Vatten och Mödravård i Tanzania

Exempel på projekt Projekt: Tältprojektet Geografiskt projektområde: zonvis

Introduktion genomförande Lokal annonsering i zonen Kontaktkort – 1 kort till samtliga medlemmar i klubben. Målsättningen är att alla bjuder in en icke-Lions till första informationsmötet. Maximera antalet per grupp till 25 personer. Deltagarna i informationsmötet får information om projektet.

Introduktion – genomförande.. Gruppen samlas exempelvis 4-5 ggr per verksamhetsår då man genomför olika aktiviteter typ insamlingar, resa till Kristinehamn, möte med MSB, infodagar på köpcentra, utskick av pressreleaser, volontärutbildning.

Introduktionsbudget per projekt/zon Annons första mötet5000 Kontaktkort 500 Förplägnad 1:a mötet2000 S:a introduktion7500 Årlig drift av projektgruppen i form av administration3000

Kostnadsfinansiering per projekt Distriktet bidrar till introduktion 4500 Från klubbarna 500x63000 S:a7500 Bidrag till administration från klubbarna500x63000 (Ökade intäkter för Lions – 25 medlemmar x 840) 21000

Nackdelar med förslaget Det ordinarie Lionsarbetet kan bli lidande på grund av prioritering av projektarbetet Zonarbetet intensifieras och fordrar större resurser på lokalplanet Introduktionen av projektet kostar i ekonomiska resurser

Fördelar med förslaget Vi får fler medlemmar De olika projekten ökar i omfattning Aktiviteterna i projektgrupperna kommer att synas i samhället och ge Lions positiv PR

Hur många nya medlemmar kan projektgrupperna ge? Om alla zonerna har två projektgrupper á 25 medlemmar ökar antalet medlemmar med 300 i distriktet.