PowerPoint 2007 Lathund. Gränssnitt Till vänster ser du en översikt med miniatyrer för alla diabilder – Dra och släpp miniatyrer för att ändra ordningen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Advertisements

Kurs av Christina Bodén
Spel i Datorkunskap Instruktioner: Klicka på en av de röda cirklarna
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Välkommen till internet för nybörjare
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
PowerPoint 2007 Lathund.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
©storm.
2. Utveckla en presentation
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
POWERPOINT 2007 GRUNDKURS. VAD GÖR POWERPOINT?  SKRIVER TEXTER  RITAR GRAFIK  ANIMERAR  INFORMERAR Här kommer snart resultatet för 2012… TÄNK OM?
Välkommen!.
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Copyright Lars Valentin1 PowerPoint 2000 Så här skapar du bildspel med PowerPoint.
PowerPoint 2007 Lathund.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Krister Björnsjö senITel Några övningar med Powerpoint.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Power Point Introduktion
Version 1.11 Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Google SketchUp Del 1.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Snabbreferens till © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync Web App Anslut till ett Lync-möte med ljudet på datorn Om du inte har Lync 2013 kan.
Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften ’Slutenvårdens läkare’. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka.
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen © Bengt Kjöllerström | Modul 31.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Byt bild Byt gärna startbilden så det passar med din presentation. Några genrebilder samt mönster hittar du under M: Bilder_SABO_PP Ta bort bilden genom.
Berättelser i PowerPoint Några blandade trick. Hitta material
PowerPoint 2007 Lathund Gränssnitt Menyer fungerar som i Word och Excel START-menyn innehåller de vanligaste knapparna Till vänster ser du en översikt.
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
Ställ en fråga till lärarlaget om bildenlärarlaget Registrera dina barn, farföräldrar och syskon - modul 3 E-post: Kursens startsida:
Hur man använder EasyWorship del 1
Rundtur.
Framsida på omslag och ett uppslag
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
Lokalbokning i Outlook
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Visning av bildspelet.
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
Jon Wide IT-coach PowerPoint 2010 Välkommen!.
Formatering.
Lathund PowerPoint 2010 Lathund
Power Point - grundkurs
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Olika funktioner och tips till PowerPoint
Powerpoint 2007 Lathund Kvalink
Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition
Komma igång med Scratch
Bakgrund.
Lathund e-postfax Att lägga till en faxbrevlåda.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

PowerPoint 2007 Lathund

Gränssnitt Till vänster ser du en översikt med miniatyrer för alla diabilder – Dra och släpp miniatyrer för att ändra ordningen i bildspelet – Högerklicka på en miniatyr för att skapa dubbletter, dölja diabilder etc – Om översikten råkar försvinna: VISA>Presentationsvyer>Normal I mitten hittar du diabildsfönstret där du skriver texter och lägger in grafik Under diabildsfönstret kan du skriva in längre anteckningar (att föredra, eftersom diabilder egentligen endast bör innehålla kortare stödord)

Skapa diabild START>Bilder>Ikonen Ny bild skapar en diabild med samma layout som föregående, textknappen Ny bild väljer egen layout. Kortkommando CTRL+M

Layouter START>Bilder>Layout Välj bland olika layouter som innehåller färdiga textrutor, t.ex. två spalter eller tom diabild.

Textstorlek PowerPoint ändrar textstorlek automatiskt så att texten får plats i textrutan. Om du ändrar storleken manuellt så slutar automatiken att fungera. Ändra istället textstorleken permanent i Bildbakgrund: VISA>Presentationsvyer>Bildbakgrund

Bildbakgrund VISA>Presentationsvyer>Bildbakgrund Här ändrar du textstorleken rent allmänt och kan även lägga till loggor, dekorationer, bakgrundsfärger, etc som du vill ha i hela bildspelet Till vänster ser du alla layoutmallar Klicka på den översta layoutmallen (moderskeppet) Markera den textruta du vill påverka genom att klicka på ramen START>Tecken och klicka på A-knapparna för att öka eller minska teckenstorleken Lägg in en logga via INFOGA-menyn Vid behov, krymp storleken på textrutorna så att texten inte kommer att krocka med loggor och dyligt Avsluta genom att klicka på Stäng Bakgrundsvy uppe till höger OBS! Ofta behöver du lägga till dina uppgifter (namn, avdelning) i bildbakgrunden

Bilder INFOGA>Illustrationer> Bild PowerPoint försöker automatiskt se till att bilden fyller hela diabilden Dra i hörnen för att ändra storlek TIPS! Helbild får bättre effekt än små bilder med vit ram

Mordor AB Sauron Orcher Vättar Troll Mikitroll SvartalverNazgul SarumanGollum

SmartArt INFOGA>Illustrationer>SmartArt Välj en variant, t.ex. Hierarki>Organisationsschema Klicka i rutorna för att skriva in text Lägg till fler rutor genom att högerklicka och välja ”Lägg till figur” – Före/Efter = till vänster/till höger på samma nivå – Ovanför/Nedanför = nivå upp eller ner (underavdelningar) – Assistent = ruta på väg ner till underliggande nivå (bra för att skapa ledningsgrupper)

Animera Animera punktlista – Markera ramen på punktlistan – ANIMERINGAR>Animeringar>Animera: ”Tona efter 1:a styckenivån” Animera bilder eller delar av en illustration – Klicka på det som skall visas först – ANIMERINGAR>Animeringar>Anpassa animering – Till höger dyker en panelmeny upp – Klicka på ”Lägg till effekt” och välj något från ”Ingång”-knappen (Grön symbol) – Ändra ordning genom att dra och flytta i listan till höger

Förbereda bildspel Åhörarkopior – ARKIV>Skriv ut>Förhandsgranska – Åhörarkopior – välj t.ex. 3 st per sida för att få miniatyrer med anteckningsrader – Anteckningar – skriver ut en A4 per diabild med miniatyr och allt som du har skrivit i anteckningsrutan – Disposition – en bra översikt i punkform med alla diabilders siffror, rubriker och punktlistor Föredragshållarvy – Gör så att du ser dina anteckningar på datorn, men publiken ser bara diabilden på projektorn: BILDSPEL>Bildskärmar>Använd föredragshållarvy (kräver utökat skrivbord med två skärmar) Se till att byta från ”Spegla dessa skärmar” till ”Utöka…”

Testköra bildspel När du skapar ditt bildspel så är det bra att testköra för att se hur det ser ut i helbild på projektorn (kolla textstorlek, kontraster, färgval, etc) Testkör från början: F5 Testkör aktuell diabild: SHIFT+F5 Gå tillbaka till PowerPoint med ESC

Köra bildspel i skarp läge Släck ner projektorn med AV Mute-knappen medan du letar upp din PP-fil Högerklicka på filen och välj ”Visa” så startar bildspelet direkt Tänd projektorn igen med AV Mute Första diabilden är bra om den har ett välkomstmeddelande, t.ex. ”Välkommen!” samt dina kontaktuppgifter (mail, telefon, etc) Hoppa till nästa diabild eller nästa steg i animeringen med Pil höger (eller ENTER, eller mellanslag, eller vänster musknapp) TIPS! Trådlös mus kan då fungera som fjärrkontroll. TIPS! Växla att stå på olika sidor av projektorduken för att skapa variation under presentationen. Peka gärna på duken och bjud in publiken till dialog genom att ställa frågor. TIPS! Skapa fokus på vad du säger genom att släcka ner bildspelet (tryck på tangenten ”B” (Black screen). Tänd igen med ”B”. TIPS! Gå till en diabild genom att skriva bildens nummer och tryck ENTER

Avslutningsbild Lägg gärna in en avslutningsbild där du önskar lycka till eller tackar för dig Glöm inte dina kontaktuppgifter igen

Lycka till!