PowerPoint 2007 Lathund Gränssnitt Menyer fungerar som i Word och Excel START-menyn innehåller de vanligaste knapparna Till vänster ser du en översikt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Advertisements

Kurs av Christina Bodén
Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Välkommen till internet för nybörjare
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
PowerPoint 2007 Lathund.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
©storm.
2. Utveckla en presentation
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
POWERPOINT 2007 GRUNDKURS. VAD GÖR POWERPOINT?  SKRIVER TEXTER  RITAR GRAFIK  ANIMERAR  INFORMERAR Här kommer snart resultatet för 2012… TÄNK OM?
Välkommen!.
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Copyright Lars Valentin1 PowerPoint 2000 Så här skapar du bildspel med PowerPoint.
PowerPoint 2007 Lathund.
Copyright Lars Valentin PowerPoint, fortsättning Mer om finesser och specialfunktioner.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Krister Björnsjö senITel Några övningar med Powerpoint.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Power Point Introduktion
Version 1.11 Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Google SketchUp Del 1.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp, på din sida, symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften ’Slutenvårdens läkare’. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
2 Agenda 1. Börja arbeta med PowerPoint 2. Arbeta med presentationer 3. Formatera 4. Mallar, teman och bildobjekt 5. Grafik och diagram 6. Effekter och.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Berättelser i PowerPoint Några blandade trick. Hitta material
PowerPoint 2007 Lathund. Gränssnitt Till vänster ser du en översikt med miniatyrer för alla diabilder – Dra och släpp miniatyrer för att ändra ordningen.
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
© Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics,
Hur man använder EasyWorship del 1
Rundtur.
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Visning av bildspelet.
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
Jon Wide IT-coach PowerPoint 2010 Välkommen!.
Formatering.
Lathund PowerPoint 2010 Lathund
Power Point - grundkurs
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Olika funktioner och tips till PowerPoint
Powerpoint 2007 Lathund Kvalink
Rubrik på utbildningspresentation
Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition
Komma igång med Scratch
Bakgrund.
Att skapa intyg för en aktivitet i Digiresan Som ett bevis på sina nya kunskaper ska varje deltagare efter genomförd aktivitet få ett intyg. För att.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

PowerPoint 2007 Lathund

Gränssnitt Menyer fungerar som i Word och Excel START-menyn innehåller de vanligaste knapparna Till vänster ser du en översikt med miniatyrer för alla diabilder – Dra och släpp miniatyrerna för att ändra ordningen i bildspelet – Högerklicka för dubbletter, dölja diabilder osv – Om översikten råkar försvinna: VISA>Presentationsvyer>Normal I mitten hittar du diabildsfönstret där du skriver in texter och lägger in grafik Under diabildsfönstret kan du skriva in längre anteckningar (att föredra, eftersom diabilder endast bör innehålla kortare stödord)

Skapa diabild START>Bilder>Ikonen Ny bild, skapar en diabild med samma layout som föregående, textknappen Ny bild väljer egen layout Kortkommando CTRL+M

Layouter START>Bilder>Layout (eller högerklicka på miniatyren) Välj bland olika layouter som innehåller färdiga textrutor, t.ex. två spalter eller en helt tom diabild

Textstorlek PowerPoint ändrar automatiskt storlek på text så att den får plats i textrutan Om du ändrar manuellt så slutar automatiken att fungera Ändra istället textstorleken permanent via Bildbakgrund: VISA>Presentationsvyer>Bildbakgrund

Bildbakgrund VISA>Presentationsvyer>Bildbakgrund Här ändrar du textstorlek rent allmänt och kan även lägga till loggor, dekor, bakgrundsfärger, etc Till vänster ser du miniatyrer på alla layoutmallar Klicka på den översta miniatyren, denna är ”förälder” till alla andra layouter, dvs allt du ändrar i den översta påverkar alla nedanför Markera den textruta du vill ändra genom att klicka på ramen START>Tecken och klicka på A-knapparna för att öka eller minska teckenstorleken Lägg in en logga via INFOGA-menyn (.png bilder har transparent bakgrund) Vid behov, krymp storleken på textrutor så att texterna inte krockar med t.ex. loggor Avsluta med att klicka på ”Stäng Bakgrundsvy” uppe till höger OBS! Om du ska lägga in dina uppgifter (namn, avdelning) så görs detta oftast från sidfoten, men ibland tvingas man gå via Bildbakgrund

Bilder INFOGA>Illustrationer> Bild PowerPoint försöker lägga in bilden i en ledig textruta. Om du har en tom layout så fyller bilden upp hela diabilden Dra i hörnen för att ändra storlek och jobba som i Word med beskärning osv TIPS! Låt bilder fylla hela diabilden för bättre effekt när du presenterar

Mordor AB

SmartArt INFOGA>Illustrationer>SmartArt Välj en variant, t.ex. Hierarki>Organisationsschema Klicka i rutorna för att skriva in text Lägg till fler rutor genom att högerklicka och välj ”Lägg till figur” – Före/Efter = till vänster/höger på samma nivå – Ovanför/Nedanför = nivå upp eller ner (underavdelningar) – Assistent = ruta på vägen ner till underliggande nivå (bra för att skapa ledningsgrupp under VD) DESIGN>Layouter eller SmartArt-format – Här kan du ändra färger och olika varianter på layouten

Animera Animera punktlista – Markera ramen på punktlistan – ANIMERINGAR>Animeringar>Animera: ”Tona efter 1:a styckenivå” Animera bilder eller delar av en illustration – Klicka på det som ska animeras – ANIMERINGAR>Animeringar>Anpassa animering – Till höger dyker en panelmeny upp – Klicka på ”Lägg till effekt” och välj något från ”Ingång”-knappen (gröna symbol) – Ändra ordning genom att dra och flytta i listan till höger

Förbereda bildspel Åhörarkopior (till publiken som också har ögon!) – ARKIV>Skriv ut>Förhandsgranska Åhörarkopior – välj t.ex. 3 st per sida för att få miniatyrer med anteckningsrader Anteckningar – En A4 per diabild med miniatyr och allt som du skrivit i anteckningsrutan Disposition – En översikt i punktform med alla diabilders nummer, rubriker och punktlistor, bra till dig själv som stöd! Föredragshållarvy – Gör så att du ser en egen bild i datorn, men publiken ser bara bildspelet. – Högerklicka på datorns skrivbord och välj ”Skärmupplösning” – På ”Flera bildskärmar” väljer du ”Utöka…” – I PowerPoint: BILDSPEL>Bildskärmar>Använd föredragshållarvy

Testköra bildspel Testkör från början: BILDSPEL>Starta bildspelet>Från början (F5) Testkör från aktuell bild: SHIFT+F5 Gå tillbaka till PowerPoint med ESC

Köra bildspel i skarpt läge Släck ner projektorn med Picture Mute (AV mute) på fjärrkontrollen och leta sen upp PP-fil Högerklicka på filen och välj ”Visa” så startar bildspelet direkt Tänd projektorn igen med Mute Första diabilden bör innehålla kontaktuppgifter och vara välkomnande och förklara vad bildspelet handlar om Hoppa till nästa diabild eller nästa steg i animatioen med högerpil eller ENTER eller mellanslag eller vänster musknapp TIPS! Trådlös mus kan användas som fjärkontroll TIPS! Växla mellan att stå på båda sidor av projektorduken Skapa fokus på vad du säger genom att tillfälligt släcka projektorn och vänd dig mot publiken Gå till en speciell diabild med högerklick och välj bilden från menyn, eller skriv bara in siffran och tryck ENTER så sker det direkt

Avslutningsbild Lägg gärna in en avslutningsbild där du kanske önskar lycka till eller tackar för dig. Lägg in dina kontaktuppgifter en sista gång OBS! Skriv inte SLUT

Lycka till!