I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Advertisements

Fotbollsåret 2012 för Oddevolds P02! Träningsfilosofi Spelsätt Negativt Positivt Cuper Sammandrag Lite bilder.
11 Föräldramöte Team Välkomna till informationsmöte
Föräldrar Trappan – PHC Ungdom. Varför har vi denna presentation? - Det finns många fel-/missuppfattningar om vad det betyder att bli/vara hockeyföräldrar.
Föräldrarmöte Flickor 06/07 Fotboll VÄLKOMNA!
Föräldramöte P IK Brage P07 Föräldramöte IK Brage P07 15 april :00-19:30 Agenda Organisation - Hur ska vi organisera oss inför säsong.
Föräldramöte P/FXX. Vårt fantastiska lag ! Kalle Pelle Lisa NN.
JARLABERGS IF “Den lilla klubben med den vackraste fotbollen” Jarlabergs IF 20 år! EN BROSCHYR OM GEMENSAMMA MÖJLIGHETER.
Värdegrund för laget framtaget av spelarna i samband med anti mobbing kvällen. Spelarna har gemensamt kommit fram till de viktigaste värdeorden för: -Spelarna.
Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration.
Välkomna till Skiljebo SK P-07 Föräldramöte. Dagens program Skiljebo Vill Vaktmästeri / Kiosk Medlemsavgift Regler och förordningar Tränarfilosofi Upplägg.
Flickor F98 Lindås Waves och Pixbo IBK –
Föräldramöte – födda 2008 Välkomna! Sammanfattning säsongen 2015/2016 – så här långt 11 isträningar 3 av 7 Björnligor – med 3 matcher varje.
Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Aktiva under 12 år.
VÄLKOMNA ! FÖRÄLDRAMÖTE P-05 3 APRIL Nuläge I slutet av januari drog vi igång med träning utomhus Uppehåll dec-jan Nästa vinter planerar vi att.
KIK Fotboll PF 05/06 Föräldramöte Agenda Lagets åtaganden Träning Seriespel Blandad info…
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 2.
TRIVSELREGLER VALLENS IF F98 I omklädningsrummet :  Att alla sänker ljudnivån.  Att alla skall få en plats att byta om på.  Att alla håller ordning.
MÅL 2015 Vinna serien. Punkter för att nå vårt MÅL Ge järnet på träning Gör maximal insats i alla övningar och spelmoment på träningen. Använd samma energi,
Föräldramöte 06/07 14 April Tränare: Jannika Samuelsson Erik Rutberg Mari Norman Roland Lahti Emma Lifbom Kassör: Malin Eriksson Lagledare: 06:
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Barn och ungdomars utveckling
Målvaktsutbildning grund del 1 - Målgrupp grön och blå nivå
Förhållningsregler Järfälla hC Team 07.
Föreningsträdet för fotbollsföräldrar
Föräldramöte P02 Fotboll
Fotbollsträning 27 april – Tips o ideér av Håkan Broman.
FRISTADS P01 FOTBOLLSGALA
Ispass tis 17:30-18:30 VSK F-07 3 Övning (ca 15 min) 2 Övning
Föräldramöte Hägglunds F07/08
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
Ispass tis 17:30-18:30 VSK F-07 Övning 14 Övning 13 Reserv
Leda och utveckla en förening
Spelarmöte F-11 Välkomna!
Föräldramöte 20 november 2016
IFK Eskilstuna – P07 Föräldramöte Torsdag 28 april 2016.
Föräldramöte Pixbo Wallenstam F08
Föräldramöte F-11 Välkomna!
Värderingar Spårvägen F98
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
FLER SIMIDROTTER Lena Johansson, Wisby Simsällskap
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Falu if dam Föräldramöte Utvecklingslaget & Informationsträff 2017.
Hur blir ett lag BRA?  Vi i laget På match & träning Jag som spelare
Föräldramöte 06:or
Vi har runt 30 aktiva tjejer Vi har 7 engagerade ledare
Agenda - Reflektioner vårsäsongen
Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor.
Ispass tis 17:30-18:30 VSK F-07 3 Övning (ca 10 min)
Föräldramöte 06 9 April 2017.
Ha kul ihop (man måste få något gott på avslutningen)
Föräldramöte P/F f.11 och bollek
IFK MARIEFRED VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSOMRÅDEN VÄRDEGRUND VISION MÅL
Ha kul ihop man måste få något gott på avslutningen
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Föräldramöte Fredrik fihn | linda helgesson | anders NÄS | ANNA JOHANSSON | mikael bergeby.
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Antagen vid årsmötet Nynäshamn
Agenda Roller Föräldrasysslor Kläder Träningar Matcher och Cuper
FRIIDROTT 7-10 ÅR INTRODUKTION.
Vad är målet? Hur kommer vi dit? På vilket sätt?
Information om licenser:
Föräldramöte Redbergslid F
P-11.
Varmt välkomna till upptaktsmöte för P08 säsongen 2019
Välkomna till föräldramöte Jitex F04
Spelar och föräldramöte 2019 Landvetter IF F05/06
Information – Lag P08 för Året 2019
Teori Kuben P07.
Religion Livsåskådning.
Presentationens avskrift:

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1

Aktiva föräldrar Att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och utanför En utgångspunkt för hur vi, föreningen och ni som föräldrar kan hjälpas åt för att föra över grundläggande värderingar till våra ungdomar Parallellt med våra föräldramöten arbetar tränarna också med ett program för ungdomarna under ordinarie träningar

Kvällens program Rapport från tränaren Kvällens tema Fakta Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Hemläxa

Rapport från tränaren  Ungdomarna har diskuterat: Laganda  Man kom fram till följande Laganda är: Att förstå när någon har ett bra läge och att man är snäll mot varandra Vänskap och att passa till den som inte har fått någon pass Att hjälpa andra Att hålla ihop Det som gör oss till ett lag Att passa till dem som har bättre läge Att vara schyst kompis

Vad är det som förbättrar stämningen i vårt lag? Vara snäll så att alla i laget är glada – ingen skall vara ledsen Inte prata lika mycket, att lära sig att lyssna När man gör mål på matcher så ska man visa glädje för den som gjorde målet Laget blir bättre på att spela och passa bollen Att lära sig att lyssna och hjälpa andra Att alla passar alla Att vi skärper oss Att inte bli arga på varandra Att ha bra passningsspel Att göra saker ordentligt Att inte spruta vatten Vad är det som sänker stämningen i vårt lag? Att retas och vara dum mot varandra När vissa pratar på träningen (men jag vet att vi har gjort det också) Vi sprutar vatten och inte lyssnar Inte tramsa på träningen, inte retas Att ibland har vi för lite kläder på oss Att vi fjantar oss Att vi skjuter iväg andras bollar Att vi skjuter i mål när tränarna säger inte skjuta Så ska vi göra för att skapa en bra stämning i vårt lag: Inte tjata om vilket lag man ska vara med i Att lyssna på tränarna Att vara snäll Att ha mer skottövningar Att tramsa mindre Längre träningar Man skall hjälpa till där bak Bli bättre på att trixa, finta och passa

Kvällens tema  Föreningens värdegrund

Fakta Många ungdomar slutar i idrottsföreningen i den här åldern Ungdomar som deltar i organiserad föreningsaktivitet 1 dag/vecka utmärker sig i många positiva drag jämfört med icke föreningsaktiva - Presterar och trivs bättre i skolan - Färre konflikter med föräldrar - Mindre normbrytande beteenden

Gemensamma diskussioner & ev. överenskommelser Hur kan ni som föräldrar stötta och uppmuntra era barns fritidsaktiviteter så att de stannar kvar i föreningslivet? Hur kan man som vuxen intressera ungdomarna för eventuella andra aktiviteter?

Gemensamma diskussioner & ev. överenskommelser Hur kan ni som föräldrar stötta och uppmuntra era barns fritidsaktiviteter så att de stannar kvar i föreningslivet? Stötta är nyckelordet Bygga upp engagemang som förälder, aktiv stöttning + trygghet Vara med redan från början, rutin som håller i även när barnen blir äldre Peppa så de kommer iväg på träning Att det finns mellanmål hemma efter skolan så energinivån blir bra Påbörja peppningen dagen innan, förberedelse med kläder osv. Trycka på laganda, resten av laget är därnere – vill att du ska vara där Ingen träning – inte heller data och TV Förberedelse på att det går upp- och ner. Känns inte alltid lika kul. Lyssna på barnen och se vad det är de vill. Pusha lagom mycket!

I samverkan med Nikolaus Koutakis Örebro universitet och SISU Idrottsutbildarna Hur kan man som vuxen intressera ungdomarna för eventuella andra aktiviteter? Kolla upp aktiviteten, visa intresse, ta sig dit och testa Vara positiv och inlyssnande Fråga; vad vill du göra istället? Vill han/hon inte träna kanske intresset finns någon annanstans? Göra någon gemensam aktivitet, föräldrar och barn

Hemläxa “ middagstipset” Diskutera hemma runt middagsbordet med era ungdomar - Laganda - Värdegrund