Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Idrottsskador inom ishockey. Frågeställningar Vilka skador är farligast och varför? Vilka skador är vanligast? Typer av tacklingar? Vilka typer av skador.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Idrottsskador inom ishockey. Frågeställningar Vilka skador är farligast och varför? Vilka skador är vanligast? Typer av tacklingar? Vilka typer av skador."— Presentationens avskrift:

1 Idrottsskador inom ishockey

2 Frågeställningar Vilka skador är farligast och varför? Vilka skador är vanligast? Typer av tacklingar? Vilka typer av skador ger den längsta rehabiliteringstiden? Hur vanligt är det med samma skada som återkommer? Kvinnor vs. Män

3 Farligaste skadorna och varför? De farligaste skadorna är hjärnskakningar. Då smällar mot huvudet kan orsaka men för resten av livet.

4 Vanligaste skadorna Det vanligaste skadorna är hjärnskakningar, men även muskelskador, ljumskskada och ansiktsskador är väldigt vanliga. För tjejer är det vanligare med förslitningsskador, under sommar perioden är också medialt tibiasyndrom (behninneinflammation) vanligt.

5 Typer av tacklingar Tacklingar bakifrån in mot sargen är den typ av tackling som är farligast. Open ice tackling då man inte är beredd kan också vara väldigt farlig. Svåra konsekvenser: Nacke & Rygg skador Hjärnskador Frakturer

6 Längsta rehabiliteringstiden Beroende på hur illa den tagit så är det hjärnskakningar som generellt har den längsta rehabiliteringstiden.

7 Hur vanligt är det att samma skada återkommer? Viktigt att vara 100% återställd Oftast starkare än innan.

8 Män vs. Kvinnor MänKvinnor Tuffare spel framförallt i NHL. 18-års ålder utan galler. Stark muskelmassa Får inte tacklas. Galler är ett måste. Kvinnor har inte samma typ av muskelmassa.

9 Medialt Tibiasyndrom Vanligast under barmarksträningen Byte av underlag, ökad träningsdos, överbelastning Det smärtar vid nedre delen av smalbenets insida. Vanligaste kroniska belastningsskada hos idrottare.


Ladda ner ppt "Idrottsskador inom ishockey. Frågeställningar Vilka skador är farligast och varför? Vilka skador är vanligast? Typer av tacklingar? Vilka typer av skador."

Liknande presentationer


Google-annonser