Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman"— Presentationens avskrift:

1 Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman
Vad säger eleverna? Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman

2 Varför är någon ledsen? Mobbad. Inga kompisar.
Kan inte koncentrera sig. Det har hänt något man funderar på. Ett husdjur har dött. Nervöst inför prov. Stressad. Känner att man inte kan något.

3 Hur märks det att några mår dåligt?
De är tysta. De går ensamma.

4 Vad kan man göra? Bjuda in att vara med.
Säga att den kan vara med i lekarna. Peppa, trösta. Stötta, säga snälla saker. Ta reda på vem som mobbar. Säga till den som mobbar och en fröken. Säga till, testa. Vara sams.

5 Vad kan man göra? Tipsa någon vuxen.
I värsta fall säga till en fröken. Man ska inte bli för hjälpsam för då kan man göra det värre genom att om man pratar om det kan kompisen bli ännu mer nertryckt. Försöka bli en närmare kompis. Fråga om den vill vara med på en lek. Fråga om den vill leka efter skolan.

6 Vad kan man göra? Fråga vad som har hänt.
Fråga hur det är med honom/henne. Fråga vad som hänt. Sen försöka reda ut det som hänt. Om det är en person så kan man fråga han eller hon. Peppa att du klarar det. Inte skämta för då kan den uppfatta skämtet fel.

7 Vad kan man göra? Kolla om man kan hjälpa på något sätt.
Säga imorgon är det över och vi gör något kul och glömmer det. Säga kom igen, imorgon är det över. Om den är ensam gå till den och fråga om den vill göra något. Försöka få den som är ledsen att prata med någon.

8 Vad kan man göra? Fråga om den vill vara med då kanske den glömmer att den är ledsen ett tag. Om man har med sig frukt kan man dela med sig. Om nån blir mobbad kan man säga till en fröken vem som mobbar. Bjuda in kompisen om den känner sig utanför. Bjuda in till det man gör.

9 Vad kan man göra? Försöka få den på humör t.ex. man kan säga något roligt. Säga vad är det? Fråga om hen vill vara med i leken. Säga förlåt om du har gjort något. Krama den som är ledsen. Säga till en fröken. Fråga varför hen är ledsen.

10 Vad kan man göra? Försöka hjälpa den personen och fixa det problemet.
Hjälpa den att bli glad. Vara med den som är själv. Om den blir mobbad kan man hjälpa att berätta för en vuxen. Fråga om man ska säga till fröken. Säga ngt bra om den som är ledsen.

11 Vad kan man göra? Säga ifrån till den som gjorde något dumt (helst om den gjorde det med meningen).

12 Strategier att inte bli så stressad
Strategi = hur ska jag göra? Tips hur man pluggar. Plugga litet i taget. Dela upp inför prov.


Ladda ner ppt "Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman"

Liknande presentationer


Google-annonser