Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av: Casper. Globen är världens största sfäriska byggnad. Den ligger i Johanneshov som ligger i Stockholm. Uppe på globen finns det en liten stuga med.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av: Casper. Globen är världens största sfäriska byggnad. Den ligger i Johanneshov som ligger i Stockholm. Uppe på globen finns det en liten stuga med."— Presentationens avskrift:

1 Av: Casper

2 Globen är världens största sfäriska byggnad. Den ligger i Johanneshov som ligger i Stockholm. Uppe på globen finns det en liten stuga med storlek som motsvarar en frigge bod, stugan är gjord i aluminium för att den skulle väga så lite som möjligt. Det första spadtaget togs i september 1986. och arenan invigdes februari 1989.

3  Globen är 110 meter stor i diameter och 85 meter hög. Globen är byggd av stål, betong och glas.

4  Konstruktionen hålls upp av 48 böjda stålpelare och fackverk. När dom spelar ishockey så får det plats med 13 850 personer och vid ”scenshower” t.ex. AC/DC eller någon annan artist så får det plats med cirka 16 000 personer. Rekordet hålls av Metallica som hade 16 531 personer.


Ladda ner ppt "Av: Casper. Globen är världens största sfäriska byggnad. Den ligger i Johanneshov som ligger i Stockholm. Uppe på globen finns det en liten stuga med."

Liknande presentationer


Google-annonser