Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mitokondrie I mitokondrien sker det förbränning. Druvsocker reagerar med syre och energi frigörs. Över blir det vatten och koldioxid.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mitokondrie I mitokondrien sker det förbränning. Druvsocker reagerar med syre och energi frigörs. Över blir det vatten och koldioxid."— Presentationens avskrift:

1 Mitokondrie I mitokondrien sker det förbränning. Druvsocker reagerar med syre och energi frigörs. Över blir det vatten och koldioxid.

2 Druvsocker + syreenergi + koldioxid + vatten C 6 H 12 O 6 + O 2 energi + CO 2 + H 2 O

3 Näringskedja Viktiga begrepp: Producent = tar energi från solen och tillverkar druvsocker. Konsument = äter något för att få i sig ämnen som innehåller energi.

4 Producent Första konsument Andra konsument Toppkonsument Växt, tar energi från solen. Växtätare Köttätare Blir inte jagad av någon annan.

5

6 UPPGIFT Gör en näringskedja som passar i en barrskog. Den ska ha En producent, en första konsument, en andra konsument och en toppkonsument. Skriv ned vad varje organism får sin energi ifrån. Skriv ned om det sker fotosyntes och/eller förbränning i organismens celler.


Ladda ner ppt "Mitokondrie I mitokondrien sker det förbränning. Druvsocker reagerar med syre och energi frigörs. Över blir det vatten och koldioxid."

Liknande presentationer


Google-annonser