Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mobiler.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mobiler."— Presentationens avskrift:

1 Mobiler

2 Mobilen Drömmen om att kommunicera på kort och långt håll utan att vara beroende av tid och rum har alltid funnits. Det är en av de stora anledningarna till att man ville utveckla en mobiltelefon. I Sverige var vi väldigt snabba med telefoni. År 1910 hade Stockholm flest sladdtelefoner per tusen invånare i hela Europa.

3 Första Mobilen Trådlösa telefonsystem har sedan 1940-talet varit eftertraktade, inte minst bland räddningstjänsten (polis, brandkår, osv.) Det land som utvecklade det allra första mobiltelefonisystemet var Sverige år Systemet hette MobilTelefonisystem version A. Senare kom även version B och C. Version C utvecklades till NMT450. Det första samtalet genomfördes 1950 av ingenjör Sture Lauhrén och var till fröken Ur. Men det skulle dröja ända till 1980-talet innan tekniken var mogen nog att införas. Mobilens revolution

4 Den moderna mobilen Det finns många olika modeller och funktioner i de moderna mobilerna. Det allra vanligaste i en mobiltelefon just nu är bland annat touch skärm och högupplösta mobilkameror. Den nya iPhone 4s från Apple har en ny funktion som heter Siri. Den har ett röststyrt system som inte bara hör vad du säger, utan den förstår vad du menar och vill.

5 Följderna av mobilens utveckling
Mobilens utveckling har förändrat mycket för människan och dess levnads sätt. Det underlättar människans vardag genom att smsa och ringa varandra vart man än befinner sig. Utveckling har haft en negativ effekt på miljön och människan. Tillverkningen av mobilen gör att det släpps ut mycket gaser t.ex koldioxid vid transporten av telefonen och komponenterna. Den negativa effekten på människan är strålningen som kan leda till att du blir steril.

6 Framtidens mobiler Mobilens framtid är svår att spå eftersom vi tycker att den har utvecklats väldigt mycket och kan säkert inte utvecklas mycket mer med utseendet. Det enda vi tror kommer hända är att de blir mindre genom att göra batterierna mindre.

7 Funktioner De moderna Mobiltelefoner brukar ha bl.a kamera och touchskärm som underlättar användningen av mobiler otroligt mycket. Man behöver inte släpa runt på en kamera för det finns på mobilen. En annan otroligt effektiv funktion är SMS (ShortMessageService). Med det kan man sammanfatta ett kort meddelande snabbt och enkelt. För några år sedan var antalet tecken i ett sms begränsat men nu är det obegränsat.

8 Av: Ludvig, Kasper och Johan


Ladda ner ppt "Mobiler."

Liknande presentationer


Google-annonser