Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ? Vilka ska köpa produkten (målgrupp)? Varför ska kunderna välja att köpa just av oss?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ? Vilka ska köpa produkten (målgrupp)? Varför ska kunderna välja att köpa just av oss?"— Presentationens avskrift:

1 Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ? Vilka ska köpa produkten (målgrupp)? Varför ska kunderna välja att köpa just av oss?

2 Den inre affärsidén Den inre affärsidén Hur ska den yttre affärsidén genomföras t.ex. vilka resurser som behövs (enkla lokaler med låg hyra) Hur ska den yttre affärsidén genomföras t.ex. vilka resurser som behövs (enkla lokaler med låg hyra)

3 Syftet med en klar och tydlig affärsidé Yttre affärsidén: Ger tydlighet mot våra kunder Yttre affärsidén: Ger tydlighet mot våra kunder Inre affärsidén: Visar hur företaget skall jobba.( Bra att veta för personal och ledning) Inre affärsidén: Visar hur företaget skall jobba.( Bra att veta för personal och ledning)

4 Slogan Inte för de rika, men för de kloka Inte för de rika, men för de kloka Vår affärsidé- Sveriges billigaste matkasse Vår affärsidé- Sveriges billigaste matkasse Allt är möjligt i Ljusdals kommun Allt är möjligt i Ljusdals kommun Vi är vackrast, vi är bäst. Vi är dom som vinner mest. Vi är vackrast, vi är bäst. Vi är dom som vinner mest.

5 Företaget skall leva upp till den utlovade affärsidén Företaget skall leva upp till den utlovade affärsidén När marknadens behov förändras måste företaget justera affärsidén När marknadens behov förändras måste företaget justera affärsidén Verksamhetsidé. Styr offentliga verksamheter och nämner de huvuduppgifter en verksamhet har Verksamhetsidé. Styr offentliga verksamheter och nämner de huvuduppgifter en verksamhet har

6 Några begrepp Konsument= den slutlige förbrukaren Producenten= tillverkar produkter Kund= de företag säljer till Leverantör= De levererar produkten till företag och privatpersoner Kund= de företag säljer till Leverantör= De levererar produkten till företag och privatpersoner Själva affärstransaktionen Köparen= den som köper produkten säljare= Säljer produkten


Ladda ner ppt "Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ? Vilka ska köpa produkten (målgrupp)? Varför ska kunderna välja att köpa just av oss?"

Liknande presentationer


Google-annonser