Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SAMHÄLLSEKONOMI. producera  Är att tillverka något eller utföra något. Man kan producera både varor och tjänster.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SAMHÄLLSEKONOMI. producera  Är att tillverka något eller utföra något. Man kan producera både varor och tjänster."— Presentationens avskrift:

1 SAMHÄLLSEKONOMI

2 producera  Är att tillverka något eller utföra något. Man kan producera både varor och tjänster.

3 efterfrågan  Är det antal varor som kunder är redo att köpa till ett visst pris. Om priset sänks ökar efterfrågan. Om priset höjs minskar efterfrågan. Ju högre pris, desto lägre efterfrågan.

4 utbud  Är det antal varor som produceras eller bjuds ut till försäljning. Ju högre pris man kan ta för en vara, desto fler är intresserade av att sälja och då ökar utbudet.

5 inflation  Betyder att priser och avgifter stiger och pengarna ”blir mindre värda”.  Hyperinflation=en extrem inflation

6 högkonjunktur  Är goda tider. Då går ekonomin bra, människor har råd att köpa mycket och företagen satsar pengar och fler får arbete.

7 lågkonjunktur  Är dåliga tider då människor inte har råd att köpa så mycket, företagen går dåligt och många blir arbetslösa.

8 marknadsekonomi  Är ett ekonomiskt system där företag producerar varor och tjänster som kunderna vill ha och kunderna väljer vad de vill köpa och hur höga priser de är beredda att betala.


Ladda ner ppt "SAMHÄLLSEKONOMI. producera  Är att tillverka något eller utföra något. Man kan producera både varor och tjänster."

Liknande presentationer


Google-annonser