Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Elmätning i bostäder Syfte med projektet Varför minskar inte elanvändningen i bostäder trots att hushållsapparaterna blir allt mer energieffektiva? Hur.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Elmätning i bostäder Syfte med projektet Varför minskar inte elanvändningen i bostäder trots att hushållsapparaterna blir allt mer energieffektiva? Hur."— Presentationens avskrift:

1 Elmätning i bostäder Syfte med projektet Varför minskar inte elanvändningen i bostäder trots att hushållsapparaterna blir allt mer energieffektiva? Hur stor del av elförbrukningen utgörs av stand-by? Hur kommer användningen av hushållsel att utvecklas? Underlag för prognoser. Nyckeltal till energideklareringen av byggnader

2 Elmätning i bostäder Omfattning Mätning av hushållsel i 200 småhus och 200 lägenheter. Månadsmätningar i 360 hushåll, helårsmätningar i 40 hushåll 10 min medelvärden SCB gör urvalet Mätning på bostäder i Mellansverige med kontrollobjekt i södra resp. norra Sverige Mätningar pågår från hösten 2005 till våren 2007.

3 Elmätning i bostäder Vad har gjorts hittills? Förstudie med testmätningar i två hushåll gjordes 2004 Upphandling pågår, se Energimyndighetens hemsida En första kontakt med beteendeinriktade forskare har tagits

4 Elmätning i bostäder Frågor Hur ska de boende lockas att delta i studien? Hur ska enkäten till hushållen utformas? Hur ska elsäkerheten för de boende säkras? Hur ska man minimera restposten (övrigt som inte går att hänföra till ett användningsområde)?


Ladda ner ppt "Elmätning i bostäder Syfte med projektet Varför minskar inte elanvändningen i bostäder trots att hushållsapparaterna blir allt mer energieffektiva? Hur."

Liknande presentationer


Google-annonser