Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ED Tua Haldin-Herrgård. Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ED Tua Haldin-Herrgård. Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner."— Presentationens avskrift:

1 ED Tua Haldin-Herrgård

2 Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner sig i början av sin karriär. Mentorskap =

3 Mentorns roll Samtalspartner Kontaktstöd Inspiratör Rådgivare Tränare

4 Adeptens roll Få/ta emot feedback Få /ta emot handledning Vara den aktiva parten Ta ansvar för sin egen utveckling Ansvar för utveckling är adeptens inte mentorns !

5 En bra mentor Up-to-date yrkesmässig kompetens Ändamånsenlig erfarenhet Omfattande kontaktnät Social Bra lyssnare Kan tala om besvärliga saker Skapar förtroende Blir motiverad av adeptens framgång Hjälper och stöder, löser inte problemen åt adepten

6 Mentormötet Viktigaste delen av processen ! Tillräckligt ofta Fria och uppriktiga diskussioner Förberedda diskussioner Vad vill adepten uppnå?? Diskussioner utöver traditionell handledning Mänskliga relationer Känslor Uppfattningar Vardagsbekymmer

7 Erfarenheter från HANKEN Mentorprojekt: studerande-ekonom i arbetslivet Mål: underlätta övergången studier/arbetsliv 1 årig process Nyckelfaktorer: matchningen tid / flexibilitet mentorhandbok Mentorernas feedback: ”Det är roligt och alltid inspirerande att träffa ungdomar som strävar framåt! Jag tyckte att jag och min adept hade bra diskussioner. Min förväntan var att se hur unga idag tänker och planerar och resultatet blev nog bra.” Adepternas feedback: ”Det viktigaste har nog varit det jag har lärt mig om mig själv, jag har flera gånger fått bekräftat vilken typ av människa jag är och hur jag kan utnyttja det i arbetslivet. Under projektets gång har jag också varit tvungen att tänka till många gånger om vad jag vill göra i framtiden och det har varit nyttigt”


Ladda ner ppt "ED Tua Haldin-Herrgård. Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner."

Liknande presentationer


Google-annonser