Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Exempel på övning ”Dokumentärfilmen”

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Exempel på övning ”Dokumentärfilmen”"— Presentationens avskrift:

1 Exempel på övning ”Dokumentärfilmen”
Värdegrund i bolag XX Exempel på övning ”Dokumentärfilmen”

2 Tid och material 4 timmar
Papper, pennor, en whiteboard eller blädderblock En person som kan leda diskussion. Kan vara vem som helst i bolaget som man lyssnar på och har en positiv attityd.

3 Dokumentärfilmen Föreställ er att det ska spelas in en dokumentärfilm om vårt bolags värdegrund där filmarna ska följa tre personer i flera dagar. Fundera tyst var för sig: Vilka tre personer i bolaget tycker jag tydligast representerar den värdegrund jag vill se i bolaget, i sitt arbetssätt och personlighet? Skriv ner en lista med nyckelord som du tycker beskriver vad de här personerna står för och hur de arbetar.

4 Läs upp lapparna Alla läser upp vad det står på lapparna. Man ska inte säga vilka personer man utgått ifrån! Bara vilka ord/meningar man har skrivit ner. Skriv upp alla ord på tavlan, exempelvis; Glad Kommunicerar Effektiv Omtänksam mot alla hyresgäster Öppen för nya idéer Ansvarsfull Prestigelös Tänker utanför boxen Kan fatta obekväma beslut Peppande!

5 Fundera gemensamt Vilka ord/meningar tycker vi att vårt bolag bör och/eller redan representerar? Välj ut max 10 ord som ni går vidare med. Diskutera i grupper: vilka värden utifrån de här orden bör finnas med i vår värdegrund och vad menar vi med orden? Presentera i storgrupp

6 Avrundning Diskussionsledaren sammanfattar vilka ord som vaskats fram och vad de betyder. Ta upp eventuella oklarheter, tycker vi att orden/meningarna betyder samma sak? Vilka är de viktigaste orden för att beskriva bolagets värdegrund? Be alla att fortsätta fundera och diskutera med varandra kring de värdeord som tagits fram efter träffen.

7 Nästa möte Diskutera värdeorden igen.
Enas om vilka ord eller meningar som är viktigast och definiera vad de betyder. En liten arbetsgrupp med representanter från alla avdelningar kan förslagsvis få i uppdrag att formulera en tydlig värdegrund och/eller värdeord.


Ladda ner ppt "Exempel på övning ”Dokumentärfilmen”"

Liknande presentationer


Google-annonser