Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Norge.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Norge."— Presentationens avskrift:

1 Norge

2 Språkets utveckling Under 1900 talet så pratade norrmän dialekten fornvästnordiska, Norge blev ett enat rike under 1000-talet, innan så va Norge inte sitt egna land sen blev Norge ett eget land.

3 Fakta om språket Norska
Nu för tiden är det ungefär 5 miljoner människor som pratar Norska. Från början va det danska som pratades i Norge sen kom det lite norska in i språket och då blev det bokmål och nu har dom nynorska också, t.e.x bokmål är lättare att läsa en nynorska, t.e.x Svenska- Regnbågen har många färger Bokmål- Regnbuen har mange farger Nynorska- Regnbogen har mange fargar, Norska är ett officiellt språk det betyder om man går till en bank eller nått liknande så kan du få hjälp om du bara pratar Norska. Det är ungefär 95% som pratar Norska som modersmål i Norge, Källa :

4 Skillnader och likheter med Sverige
Likhet, Regnbågen och regnbuen är lite lika och det betyder samma sak, norska är danska med svenskt uttal, dom flesta substantiv är lika t.e.x Jesus och Herren, majoritetsspråket i norge är fortfarande bokmål, så likt danska i skrift att svenskar knappt kan se skillnaden mellan danska och bokmål. Skillnader, Norge är lite mer rikare en Sverige för dom säljer olja,

5 Övrig fakta om Norge Det bor 5,084 miljoner människor i Norge.
Så här låter Ariel på norska

6 Gjord av Samuel L Agnes F


Ladda ner ppt "Norge."

Liknande presentationer


Google-annonser