Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Strategi för energieffektivisering Persontransporter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Strategi för energieffektivisering Persontransporter."— Presentationens avskrift:

1 Strategi för energieffektivisering Persontransporter

2 Steg 1 Arbetsgrupp och mallar En arbetsgrupp bestående av personal från olika förvaltningar/bolag som vi vet är aktiva med uppföljning av transporter (4 personer). Tog fram förslag på en mall för inrapportering baserad på en av förvaltningarnas nuvarande mall för uppföljning + en sammanställningsmall baserad på EM rapporteringssystem.

3 Steg 2 Inrapportering Alla förvaltningar/bolag utsåg en person som ansvarig för att ta fram uppgifterna och lägga in dem i inrapporteringsmallen. Inrapporteringsmallen Inrapporteringsmallen (Miljö- och byggnadskontoret, 2009)

4 Steg 3 Sammanställning När mallarna inkommit ifyllda gick vi igenom dem och schablonberäknade de månader/fordon som uppgifter saknades på. Sen lades uppgifterna i sammanställningsmallensammanställningsmallen (Totalt, 2009)

5 Steg 4 Redovisning och målsättningar När sammanställningen var klar gjorde vi enklare diagram som vi sen redovisade för arbetsgruppen. Under samma möte diskuterades även lämpliga mål och åtgärder till strategin.

6 Steg 5 Strategin När sen själva strategin skulle skrivas valde vi att på transportsidan att sätta målen efter en specifik handlingsplan. Dvs. handlinsplanen skrevs först och sen kollade vi vad den skulle få för effekter. Handlingsplan och utfall Handlingsplan och utfall (beräkningar) Mål och handlingsplan Mål och handlingsplan (strategin)

7 Mer i morgon om: - Utkast, remiss och antagande - Erfarenheter från projektet

8 Frågor?


Ladda ner ppt "Strategi för energieffektivisering Persontransporter."

Liknande presentationer


Google-annonser