Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Globalportalen www.globalportalen.org Globalportalen är en samlingssajt med artiklar och tips på aktiviteter om världens utveckling och om bistånd. Informationen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Globalportalen www.globalportalen.org Globalportalen är en samlingssajt med artiklar och tips på aktiviteter om världens utveckling och om bistånd. Informationen."— Presentationens avskrift:

1 Globalportalen www.globalportalen.org Globalportalen är en samlingssajt med artiklar och tips på aktiviteter om världens utveckling och om bistånd. Informationen kommer från ca 40 svenska ideella organisationer.

2 Amnesty www.amnesty.org Amnesty Internationals vision är en värld där varje människa åtnjuter alla de rättigheter som ingår i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.

3 Human Rights Watch www.hrw.org

4 Länder i fickformat www.landguiden.se Landguiden från Utrikespolitiska Institutet är en databas med information om alla världens länder. Här kan du läsa om olika staters geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi etc. Du får också tillgång till kartor och kan jämföra länder statistiskt och få resultatet presenterat i tabeller eller diagram.

5 CIA:s Factbook www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/index.html Introduction Geography People Government Economy Communications Transportation Military Transnational Issues

6 FN http://www.un.org/english/

7 Svenska FN-förbundet www.fn.se

8 Globalis www.globalis.se Globalis är en interaktiv världskarta där du själv skapar egna kartor och grafer. Målet med Globalis är i första hand att informera om likheter och olikheter i det mänskliga samhället och om människornas inverkan i livet på planeten, med visuella hjälpmedel.

9 DagDok www.dagdok.org DagDok är Dag Hammarskjöldbibliotekets guide till FN- dokumentationen och en hjälpreda för Dig, som söker FN-dokument och rapporter. DagDok visar Dig sökvägar, referenser och länkar till fulltextmaterial på FN:s officiella hemsidor och titlar i Dag Hammarskjöldbibliotekets online-katalog

10 IPS tredje världens nyhetsbyrå http://www.ipsinternational.org/se/

11 Artikelsök http://sob.btj.se/sb/FrontServlet?jump=asok&uname=btj15911

12 Befolkningsstatistik http://www.census.gov/ipc/www/idb/ Innehåller bl.a. befolkningspyramider

13 Atlas of population & environment http://atlas.aaas.org/index.php?sub=intro Befolkning och människors påverkan på sin omgivning kan du studera närmare på webbplatsen. Här finns olika typer av kartor som visar hur människor, på olika sätt, utnyttjar och belastar naturen. Du kan också göra en egen kartdatabas med just de kartor som du är intresserad av.

14 Världsnaturfonden http://www.panda.org/ Världsnaturfonden WWF's internationella webbsida. Innehåller mycket material om världens natur och miljö i form av foto, filmer och fakta

15 Länder och regioner www.regeringen.se/sb/d/2364;jsessionid=aZmYM4JmceId Här kan du läsa om Sveriges politiska förbindelser och handelsförbindelser med olika länder i världen. Du hittar även kortfattad information om landets historia och politiska situation. Bakom informationen står Regeringskansliet.

16 OmVärlden (SIDA) http://www.sida.se/?d=177 Det tryckta magasinet ukommer med åtta nummer per år och innehåller förutom nyheter debatt, recensioner och undersökande reportage. Några gånger per år publiceras en särskild temadel som utförligt behandlar aktuella ämnen, till exempel fattigdomsbekämpning, tillväxt och utveckling, miljöfrågor och hur man arbetar med biståndsfrågor i olika länder.

17 UNDP är FN:s globala utvecklingsprogram http://www.undp.se/ UNDP är FN:s globala nätverk för utvecklingsfrågor. De har kontor bland annat i Stockholm. Här kan du ta del av aktuella utvecklingsfrågor inom FN, bland annat millenniemålen. Dessutom finna här aktuella artiklar om katastrofer och bistånd. Du kan även ta del av hela rapporter.


Ladda ner ppt "Globalportalen www.globalportalen.org Globalportalen är en samlingssajt med artiklar och tips på aktiviteter om världens utveckling och om bistånd. Informationen."

Liknande presentationer


Google-annonser