Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare"— Presentationens avskrift:

1 Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare
Forskarna trodde att hornet var en snorkel. Sedan märkte de att det var ett signalhorn.

2

3

4 Euplocephalus Euplosephalusen var 7 meter lång.
Euplosephalusen hade välbeväpnat huvud. Euplocephalusen levde på kritaperioden. Den var 1,5 meter vid höften. Den väger 2 ton. Den äter låga växter.

5 Euplocephalus Man har hittat den i Canada-Alberta-USA-Montana.
Den gick på 4 ben. Den är ett huvud längre än Pernilla. Den har taggar på ryggen, en svans som en klubba, skal på ryggen.

6

7

8 Diplodocus Dinosaurien heter Diplodocus namnet betyder dubbelbalk.
Den var 27 meter lång och den vägde 75 ton eller kanske mer. Den är lång, taggar längs ryggen, grå/lila färg och har smala ben. Den gick på fyra ben. Den är 25,20 meter längre än en normal man. Den är en växt ätare och levde i nord Amerika. Den levde för 150 miljoner år sedan.

9

10

11 Stegoceras Den här bodde i Nordamerika USA Kanada
Stegoceras hade det kraftigaste huvud och tyngsta skalle Man har hittat fossiler efter många stegocera både hanar och honor samt ungar i olika ålder Stegoceras grep sannolikt tag i eller grävande växter med sina starka händer och förde dom till munnen Stegoceras hade mängder av små, vassa tänder lämpade för att skära sönder sega växter Kanske är den också ibland

12

13

14 Velociraptor Velociraptor äter kött och sväljer hela bitar.
Huvudet var så långt och trubbigt Armarna väldigt rörliga. Tänderna var smala och var tillför att slita sönder styken av kött. Velociraptor jagar i flock . Det kan vara 60 i en flock. Hittades i Afrika. Vikt 15 kilo. Velociraptor hade vassa, sågtandade tänder och en krökt klo på varje fot. De stora klorna höll den lyfta från marken för att de inte skulle nötas ner och bli trubbiga.

15

16

17 Stegosaurus Den heter stegosaurus. Den var 6-9 meter lång
Namnet betyder ”taködla” Den har taggar på ryggen. Taggarna är olika färger. Stegosaurusen är ljus på magen. Dom har en mun som är lik en näbb. Stegosaurusen gick på 4 ben. Stegosaurusen är mycket större än en människa om man jämför. Stegosaurusen äter växter. Den lever i Nordamerika.

18

19

20


Ladda ner ppt "Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare"

Liknande presentationer


Google-annonser