Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vinter Av: Johanna 18/11-14. Dagarna  Dagarna blir kortare.  Dagarna blir mörkare.  På kvällen blir det mörkare snabbare.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vinter Av: Johanna 18/11-14. Dagarna  Dagarna blir kortare.  Dagarna blir mörkare.  På kvällen blir det mörkare snabbare."— Presentationens avskrift:

1 Vinter Av: Johanna 18/11-14

2 Dagarna  Dagarna blir kortare.  Dagarna blir mörkare.  På kvällen blir det mörkare snabbare.

3 Jul  På julen kommer tomten och ger paket.  På julen äter man julmat.  På julen ger man paket till varandra.  Vi firar jul för att Jesus föddes då.  Jul är en kristen helgdag.

4 Snö  På vintern får marken ett täcke av snö.  Snöar det mycket blir marken vit.  Snön är vit.  Snön är kall och vit.  Om det regnar på snön blir snön slaskig och blöt.

5 Is  Man får inte gå ut på isen själv.  På vintern blir det is på sjöarna.  På isen kan man åka skridskor.  Är man på isen måste man ha isdubbar på sig.  Is är fryst vatten.

6 Dagarna  På vintern blir dagarna kortare.  Det blir mörkare snabbare på kvällen.  På vintern är dagarna mycket mörkare än på sommaren.

7 Vilka länder firar jul  Alla länder firar inte jul.  Sverige, Danmark, Norge, Italien, Nederländerna och Finland.

8 Advent  Advent betyder ankomst.  Advent firar vi innan julen när Gud kom och Jesus föddes.

9 Lucia  Vi firar Lucia för att Lucia blev hängd på bål den dagen av sin fästman för att man trodde att hon var en häxa.  Om man ska gå Lucia kan man vara Lucia, Tärna, Tomte, pepparkaksgubbe. eller Stjärngosse.  Vi firar Lucia den 13 December.  Lucia var en tjej som bodde i Sicilien.

10 Djur  På vintern går vissa djur i ide.  Dom djuren som inte går i ide får tjockare päls på vintern.  Vissa fåglar flyger till varmare länder när vintern kommer.  Det är inte bra att mata fåglarna för tidigt för att då kanske dom stannar.  Om man är ute i skogen kan man hitta spår av djuren.

11 Nyår  På nyår så skjuter man upp raketer.  Man firar nyår den sista december.  Efter nyår kommer det ett nytt år.  Det är en vecka mellan julafton och nyår.

12 Växter  På vintern vilar växterna under snön fram till våren.  På vintern blir träden fulla med snö.  Träden tappar sina löv på vintern.  Det blir svårare för djuren att hitta mat.

13 Vintermånader  Vintermånaderna är December, Januari och Februari.  De månaderna är vintermånader för att dom är kalla.

14 Slut  Tack för att ni tittade och läste min Power Point. God Jul


Ladda ner ppt "Vinter Av: Johanna 18/11-14. Dagarna  Dagarna blir kortare.  Dagarna blir mörkare.  På kvällen blir det mörkare snabbare."

Liknande presentationer


Google-annonser