Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sálin hans Jóns míns Sálin är ett islänskt band som spelar pop musik. Bandet saman står av 5 medlemar. Bandet började att spela året 1988 och har dom.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sálin hans Jóns míns Sálin är ett islänskt band som spelar pop musik. Bandet saman står av 5 medlemar. Bandet började att spela året 1988 och har dom."— Presentationens avskrift:

1

2 Sálin hans Jóns míns Sálin är ett islänskt band som spelar pop musik. Bandet saman står av 5 medlemar. Bandet började att spela året 1988 och har dom spelat nästan hela tiden med liten pause.

3 Vem är i Sálin i dag?

4 Guðmundur När han var liten bodde han på Skagaströnd som är i norden av Ísland. Han har spelat i många band men mest med Sálin. Han skrivar flesa av deres låter

5 Jens är ocskå född i Reykjavik men han bodde i en liten stad som heter Mosfelsbaer och ör nöra Reykjavik. Han studerade i Los Angels hur ska tag upp ett låt och sånt. Sen jobbade han i Hong Kong i liten tid men flutade til backs 89 och började spela med Sálin

6 Friðrik Friðrik Sturluson är född I en stad sem heter Búðardal. Han var mycket I musik men han ville inte vara I den han studerade grafic I en artskola på Island men han började spela igen och då med Sàlin och har spelat sen

7 Jóhann Jóhann är också fra Reykjavik. Han var bara liten pojke när han började att spela och har spelat med mång men året 1997 blev han medlem med Sálin och är mycket bra att spela.

8 Stefán (Stebbi) Stefán eller Stebbi som han är kallad. Han är född i Reykjavik året 1966. Han bode mäst hos sin morfar. Han har varit I många band och var några, Sniglabandid, Plánetan och Sálin. I dag är han gift med Önnu Björk Birgisdóttur Dom har en pojke som heter Birgi Stein född 1992

9 Skivor som Sálin har gjört

10 Syngjandi sveittir Första skivan Sálarinnar kom ut sommared 1988. Skivan innhåll båda islänska och engelska. Den här skivan var spelad "Live“ inn på skivan, första laget på skivan är "Á tjá og tundri” var mycket populart.

11 Hvar er draumurinn? Den kom ut i oktober 1989. Det var den fösta stora skivan som bandet hade gjört som innehåll däras egna låter. Låterna var efter Gudmund men texta var efter Stebba. 'Hvar er draumurinn?‘ har varit den mest sält skiva som Sálin har gjört.

12 SÁLIN HANS JÓNS MÍNS Skivan kom ut höstet 1991. Inte hittade dom nån special namn på skivan men i mellan medlemarna kallade hon röda skivan. För att back sidan av albumet är rött inte nån special låt blev jätte populart men alla är bra på LIVE disco med dom.

13 GARG GARG kom ut sommaret 1992. Hon innehål tre ny låt och många andra som hade komet ut på andra skivor som inne bara låter med olika band.

14 ÞESSI ÞUNGU HÖGG Hon kom ut sent på året 1992. Hon var helt annat en de förra skivorna för att nu var det inte bara Guðmundur och Stebi som lång paust after den skivan. gjörte låterna heller de alla. Den skivan var den andra på det här året. Det tåg 11 dagar att tag upp och mixa skivan. Men dom tåg en

15 SÓL UM NÓTT Kom ut året 1995 efterliten pause och var det plandat att det skulle vara en skvia somskulle tagast på konserter. Men det blev så att det var skiva med nytt änna för att dom ville

16 GULLNA HLIÐIÐ Gullna hliðið kom ut 13. november 1998. Hon var dubel og innehåll gamla goda låter fra Sálin allt fra 1988 till 1998 men också var det 3 nya låter. I det hela vår låtora 30.

17 12 ÁGÚST '99 12. ágúst kom ´99 kom ut den 18. oktober 1999. Skvian var tagen upp på konsert som var un plugt. På den var mest av gamla låter som har fått ny “klädning”. Men också finnst 3 nya låter som blev mycket populera.

18 ANNAR MÁNI Den här skivan kom ut den 13. oktober 2000. Det är däres 9. Skiva och den första sidan 1995 som inneh1°lllde bara nya låter.

19 LOGANDI LJÓS Skiva nr.10 för Sálarinnar, kom ut den 10.10. 2001. Säga må att den här skivan är nästan tvilling med "Annars mána“ Låterna är annalunda men det är en liten “historia” Men dom kan också stå själva och behöver inte vara í hob.

20 Däres hemsida är www.salin.is www.salin.is


Ladda ner ppt "Sálin hans Jóns míns Sálin är ett islänskt band som spelar pop musik. Bandet saman står av 5 medlemar. Bandet började att spela året 1988 och har dom."

Liknande presentationer


Google-annonser