Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad är religion?. att tro på en högre makt att hålla något heligt känslan av absolut beroende allt som ger människan ett värde att leva i ett meningsfullt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad är religion?. att tro på en högre makt att hålla något heligt känslan av absolut beroende allt som ger människan ett värde att leva i ett meningsfullt."— Presentationens avskrift:

1 Vad är religion?

2 att tro på en högre makt att hålla något heligt känslan av absolut beroende allt som ger människan ett värde att leva i ett meningsfullt sammanhang

3 “Religion är en allvarlig och social inställning hos individer och grupper gentemot den makt eller de makter som de anser har den yttersta kontrollen över deras intressen och öden”

4 Gemensamma frågor Varifrån kommer vi? Varför är vi här? Vart?

5 Religionernas fem delar Etik Gemenskap Kult Dogmer Traditioner

6 Förtryckt eller fri? Befriande: Ger livet mening Svar på livsfrågor Trygghet Samhörighet Utan Gud - ingen mening Förtryckande: Passiviserar Makthavares verktyg Tvång till religion Illusion (uttryck för ett barnsligt behov)

7 Människan, världen, Gud Människouppfattning Världsuppfattning/verklighetsuppfattnin g Gudsuppfattning

8 Viktiga begrepp Monoteism Polyteism Panteism Deism Ateism Agnosticism Theodicéproblemet Synkretism Pluralism Fundamentalism Ortodox


Ladda ner ppt "Vad är religion?. att tro på en högre makt att hålla något heligt känslan av absolut beroende allt som ger människan ett värde att leva i ett meningsfullt."

Liknande presentationer


Google-annonser