Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Programkonferens Etanol 18-19 maj 2011 Lars Vallander Energimyndigheten.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Programkonferens Etanol 18-19 maj 2011 Lars Vallander Energimyndigheten."— Presentationens avskrift:

1 Programkonferens Etanol 18-19 maj 2011 Lars Vallander Energimyndigheten

2 Vad det handlar om E T A N O L

3 Etanol Tillhandahåller Alternativ När Oljeersättning Lanseras

4 Eller…. E rbjuder T illfredställande A lternativ N är O ljekällorna L änsats

5 Etanol Tillhandahåller Alternativ När Oljeersättning Lanseras Detta rymmer både en sanning och en utmaning!

6 Vi har nått slutpunkten för det tredje etanolprogrammet Vi vet - att det har krävts ett omfattande arbete för att nå dagens kunskapsläge - 1993, det första programmet startar. Tankar om pilot och demo. - Uppemot 100 etanolprojekt har genomförts sedan dess

7 Vilka är resultaten? Kunskap om och lösningar som avser kemiska, biokemiska, processtekniska problem Viktiga försöksutrustningar har byggts upp och utvecklats, särskilt etanolpiloten och processutvecklingsenheten i Lund, liksom erfarenhet av att använda dem. Kompetenta människor Arbetet har resulterat i patent och Know-how Samarbetet har utvecklats.

8 - 11 år senare, vid slutet av det andra programmet finns etanolpiloten på plats - Viktiga erfarenheter i etanolpiloten - ”Etanol från lignocellulosa (LC) närmar sig en kommersiell situation”, konstaterade den första LC-etanolkonferensen i Köpenhamn i oktober 2010. Nästa äger rum nu i oktober i Verona.

9 Om programmet dessa dagar… Programmet innehåller 7 sessioner under dessa två dagar. Vi har bjudit in några externa talare Presentation av genomförda projekt som postersession Programslut – utvärdering Diskussion om råvarusituationen

10 Ett nytt etanolprogram planeras Planering för ett nytt etanolprogram pågår. Ärendet tas upp till beslut i EUN den 9 juni. Planeringen är att en allmän utlysning öppnas den 10 juni och pågår till 15 augusti. Programperioden är 4 år, 2011-2015 Programnamn?

11 Och nu… Tack för er uppmärksamhet! Varmt välkomna Vår första session: ”Etanol ur lignocellulosa – styrande faktorer Kenneth Werling

12 Slutligen….. Planering för ett nytt etanolprogram pågår. Ärendet tas upp till beslut i EUN den 9 juni. Planeringen är att en allmän utlysning öppnas den 10 juni och pågår till 15 augusti. Programperioden är 4 år, 2011-2015 Programnamn?

13 Fortsättning …… Presentationerna Tack! Kaffe


Ladda ner ppt "Programkonferens Etanol 18-19 maj 2011 Lars Vallander Energimyndigheten."

Liknande presentationer


Google-annonser