Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Röj en mina Röj-en-minas uppdrag är att engagera människor för en minfri värld. Röj-en-mina har hittills röjt 333 minfält. Därmed har 21 486 083 kvadratmeter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Röj en mina Röj-en-minas uppdrag är att engagera människor för en minfri värld. Röj-en-mina har hittills röjt 333 minfält. Därmed har 21 486 083 kvadratmeter."— Presentationens avskrift:

1

2 Röj en mina Röj-en-minas uppdrag är att engagera människor för en minfri värld. Röj-en-mina har hittills röjt 333 minfält. Därmed har 21 486 083 kvadratmeter kunnat röjas från minor. Kampanjen har totalt samlat in 19171605 dollar i USA, Kanada, England och Sverige.

3 Designtävlingen riktar sig till gymnasieelever. Tusentals elever runt om i Sverige medverkar årligen. Uppgiften är att designa ett t-shirttryck som kommunicerar problemet med personminor. Nyckelord bör vara: kommersialitet, bestående första intryck samt passa en målgrupp i åldrarna 15-30 år. I årets tävling, som avgörs i maj 2008, samarbetar FN-förbundets kampanj Röj-en-mina med klädföretaget Combination med butiker i Stockholm och Malmö. Det vinnande bidraget trycks på t-shirts som sedan kommer att säljas i Combinations butiker. Överskottet av försäljningen kommer att gå till att röja minor och hjälpa människor som skadats av minor.

4 En jury bestående av kända formgivare och konstnärer, bland annat Lasse Åberg och Ernst Billgren, kommer att välja ut finalisterna. Dessa bjuds in till en spännande final i Stockholm där vinnarna utses. I vår skoltävling så röstas bästa bidraget fram av elever och personal på skolan.

5 Instruktioner I: Varje grupp ska bestå av tre elever från samma klass. Varje grupp ska producera: ☼ Ett designbidrag. ☼ En bildtext till gruppens designbidrag med tankar kring arbetet. ☼ Klassen ansvarar dessutom för några frågor om FN & kampanjen som klassen ska svara på. Alla klassers svar kommer därefter sättas ihop till en bok. ☼

6 Instruktioner II – Designdelen Designbidragen ska få folk att uppmärksamma Röj en mina kampanjens budskap om en minfri värld. Tänk på att er design ska kunna tryckas på en T-shirt så bidragen får max var A4 storlek. Designbidragen kan göras som: –Teckningar/Målningar/Rita –Kollage (klipp och klistra) –Slogan –På datorn Till alla bidrag ska det finnas en text om hur gruppen har tänkt kring sitt budskap. Max 500 ord. De grupper som vill vara med i den officiella tävlingen måste spara sitt bidrag i jpg-format och maila in det till tävlingen. (anmälan måste göras senast idag så kontakta lärare direkt efter genomgången) Handgjorda bidrag till den officiella tävlingen måste vara i A4 format så de kan scannas in och sparas som jpg.

7 Instruktioner III – Klassens frågor Alla svar på frågorna ska vara på mellan 200-250 ord. Texten ska skrivas i Times new roman storlek 12 och radavståndet ska vara 1,5. Innan svaret ska frågan skrivas i storlek 12 fetstil. Det svenska språket ska hålla en god kvalitet eftersom alla svaren ska tryckas upp och vara med på er utställning.

8 MÅL Alla bidrag ska ställas ut i biblioteket där vi har en gemensam visning och presentation av dem. Tillsammans med bidragen ska också er ”bok” om FN finnas. Därefter röstas bästa bidraget fram.

9 Deadline Klassens frågor ska vara klara på fredagen i vecka 11 senast klockan 12.00. Alla svar på frågorna mailas till respektive lärare. Alla designbidrag ska vara klara på fredagen i vecka 12. Gemensam vernissage blir det för alla inblandade klasser och speciellt inbjudna i biblioteket den 3 april kl 13.15.

10 Officiella priser 1:a pris är en resa till ett mindrabbat land samt att vinnarbidraget trycks på t-shirts. 2:a-3:e pris är biljetter till Hultsfredsfestivalen, 2008. 4:e-18:e pris är olika specialpriser.

11 Vårtpris Vinnande lag kommer att få sitt bidrag upptryckt på varsin T-shirt. /

12 Källor: www.fn.se www.landmines.org www.rojenmina.nu


Ladda ner ppt "Röj en mina Röj-en-minas uppdrag är att engagera människor för en minfri värld. Röj-en-mina har hittills röjt 333 minfält. Därmed har 21 486 083 kvadratmeter."

Liknande presentationer


Google-annonser