Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

RELIGION begrepp. Tro Tro kan vara en övertygelse om att något är sant trots att det inte går att bevisa. Tro är inte att veta….

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "RELIGION begrepp. Tro Tro kan vara en övertygelse om att något är sant trots att det inte går att bevisa. Tro är inte att veta…."— Presentationens avskrift:

1 RELIGION begrepp

2 Tro Tro kan vara en övertygelse om att något är sant trots att det inte går att bevisa. Tro är inte att veta….

3 Gudstro Monoteism Uppfattningen att det endast finns en gud Polyteism Uppfattningen att det finns flera gudar

4 Gudstro Ateism Uppfattningen att det inte finns någon gud Agnostiker Menar att vi inte kan veta om det finns någon gud eller inte

5 Frälsning Frälsning betyder räddning och befrielse. Räddning från synd, lidande och det onda.

6 Rit och ceremoni Ceremoni – högtidlig (symbolisk) handling Rit – en religiös form av ceremoni

7 Reinkarnation Reinkarnation – själavandring - kommer från latin: re: åter och karnis: kött, det vill säga åter i köttet. Tron att människans själ inte dör med kroppen utan återföds i en annan kropp.

8 Karma Karma är summan av en människas handlingar och tankar under ett liv. Karman påverkar vad man återföds som. Begreppet förekommer inom hinduism och buddhism.

9 Syn på livet och döden Kd, jd, islam Linjär Hinduism, buddhism Cyklisk

10 Att utöva sin tro Bön förekommer nog inom alla religioner. Kanske den vanligaste formen av religionsutövande. Ett sätt att söka kontakt med Gud för att tacka, be om förlåtelse eller be om hjälp. Meditation är en metod att hamna i djup koncentration. Vanligt inom hinduism och buddhism.

11 Tempel Tempel är en byggnad avsedd för religionsutövning som bön och gudsdyrkan och andra riter. Förekommer inom många religioner.

12 Munkar och nunnor Munkar och nunnor är människor som valt att leva i kloster under hela eller delar av sitt liv. De ägnar sig åt att studera heliga texter, be och hjälpa andra människor. Munkar och nunnor brukar leva i celibat (sexuell avhållsamhet). Förekommer inom bla kristendomen och buddhismen.


Ladda ner ppt "RELIGION begrepp. Tro Tro kan vara en övertygelse om att något är sant trots att det inte går att bevisa. Tro är inte att veta…."

Liknande presentationer


Google-annonser