Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lars Thorin Kunskapskrav betyg E Geografi åk 6 ”Eleven har grundläggande kunskaper om natur och kulturlandskap och visar det genom att föra enkla och till.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lars Thorin Kunskapskrav betyg E Geografi åk 6 ”Eleven har grundläggande kunskaper om natur och kulturlandskap och visar det genom att föra enkla och till."— Presentationens avskrift:

1 Lars Thorin Kunskapskrav betyg E Geografi åk 6 ”Eleven har grundläggande kunskaper om natur och kulturlandskap och visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur” ”I resonemangen beskriver eleven enkla samband mellan natur och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad” ”Eleven kan använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt”

2 Lars Thorin Kunskapskrav betyg E Geografi åk 6 ”Eleven har grundläggande kunskaper om Europas namngeografi och visar det genom att beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt” ”Eleven för resonemang om orsaker till och konsekvenser av ojämlika levnadsvillkor i världen och ger då enkla och till viss del underbyggda förslag på hur människans levnadsvillkor kan förbättras”

3 Lars Thorin Uppgift för bedömning av elevsvar Vilka kunskapskrav klarar eleven av? Gör ett skriftligt omdöme till eleven som är formativt, vad ska utveckla för förmågor och hur ska skolan hjälpa eleven att träna dem Vilka kunskapskrav passar in i elevens svar? Tror ni att uppgiften är korrekt formulerad för att mäta rätt saker? Hur skulle ni ha formulerat uppgiften för att pricka rätt på kunskapskraven?


Ladda ner ppt "Lars Thorin Kunskapskrav betyg E Geografi åk 6 ”Eleven har grundläggande kunskaper om natur och kulturlandskap och visar det genom att föra enkla och till."

Liknande presentationer


Google-annonser