Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

El descubrimiento de América (Upptäckten av Amerika)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "El descubrimiento de América (Upptäckten av Amerika)"— Presentationens avskrift:

1 El descubrimiento de América (Upptäckten av Amerika)
Joselyne Sepulveda Freinetskolan Mimer

2 Cristobal Colón Christofer Columbus föddes 1451 i trakterna kring den norditalienska staden Genua. Hans far var vävare. Själv drömde han om att bli sjöman. Columbus blev mer än så. Han fick till slut sitt eget fartyg, men vägen dit var lång och fylld av motgångar. Columbus ( ) visste liksom många andra under hans samtid att jorden är rund. Det borde därför gå att ta sig från Portugal till Indien genom att resa västerut. Han trodde att Indien låg cirka 600 mil väster om Kanarieöarna

3 En idé började ta form Hans yngre bror, Bartolomé, hade flyttat till Lissabon och bosatt sig där. Ivrig att se vad havet kunde erbjuda i form av spänning och karriärmöjligheter följde Columbus efter. Han gifte in sig med en portugisisk sjömansfamilj år Det strategiska äktenskapet gav honom ett inflytande i staden. Av sin bror, som ritade kartor, fick han tag på ett sjökort över Atlanten som visade hur man kunde ta sig till Indien, Kina och Japan. En idé började ta form hos honom. Det borde gå att ta sig från Portugal till Indien genom att resa västerut. Columbus trodde att Indien låg cirka 600 mil väster om Kanarieöarna.

4

5 Ekonomiskt bistånd till Columbus resa
Han hade dock problem med att hitta finansiärer till resan. Portugiserna ville inte sponsra hans resa. Med hjälp av genuesiska kontakter lyckades han få in en fot i det spanska hovet. Där uppvaktade han kungaparet Ferdinand av Aragonien och Isabella av Kastilien. De gick till slut med på att ge den entusiastiske och excentriske norditalienske sjöfararen de medel han behövde för att resa till Indien. .

6 År 1492 Med en besättning på 90 man och 30 passagerare, fördelade på tre skepp, lämnade han den 6 september 1492 Kanarieöarna och satte kurs mot den nya världen. Skeppen hette Santa Maria (Columbus fartyg), Pinta och Niña. Efter att ha firat ankomsten till Guanahani, som han döpte till San Salvador, och träffat lokalbefolkningen, for de vidare. Den 28 oktober kom de till Cuba, som Columbus trodde var Kina. Den 4 mars 1493 var han tillbaka i Portugal igen. Utan att själv vara medveten om vad han åstadkommit, hade han skrivit världshistoria: en ny kontinent var upptäckt.

7 Vacker befolkning Istället för monster fann han en lokalbefolkning som han tyckte var vacker. Indianerna var ”välbyggda, med mycket smäckra kroppar och fina ansikten ... De är generellt sett ganska långa och ser bra ut.” I ett brev till Ferdinand och Isabella skriver Columbus att han inte funnit några monsterraser i Indien (Amerika). ”På dessa öar har jag inte någonstans funnit människomonster, som många trodde, tvärtom, bland dessa människor värderas skönhet högt ... Således har jag vare sig funnit eller kan rapportera om några monster, förutom ... ett folkslag ... som äter människokött ... men de är inte mer vanställda än andra människor.”


Ladda ner ppt "El descubrimiento de América (Upptäckten av Amerika)"

Liknande presentationer


Google-annonser