Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

NU har vi kommit fram till de revolutioner på 1700-talet som detta arbetsområde i huvudsak handlar om. Den amerikanska och den franska revolutionen. Bägge.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "NU har vi kommit fram till de revolutioner på 1700-talet som detta arbetsområde i huvudsak handlar om. Den amerikanska och den franska revolutionen. Bägge."— Presentationens avskrift:

1 NU har vi kommit fram till de revolutioner på 1700-talet som detta arbetsområde i huvudsak handlar om. Den amerikanska och den franska revolutionen. Bägge dessa handlar om att människor blir trötta på hemska orättvisor och bestämmer sig för att protestera...

2 Den amerikanska revolutionen..
…kallas det som hände 1776 då de som hade flyttat till Nordamerika inte längre ville lyda den engelske kungen. Så de gjorde uppror och bestämde sig för att bestämma själva istället. De skrev ett dokument (viktigt papper) som sa att de skulle vara självständiga. Det dokumentet kallas ”Självständighetsdeklarationen” eller ”Declaration of independence”.

3 Den franska revolutionen…
…hände i Frankrike ;) inte så långt efter den amerikanska, nämligen år Då hade de som bodde i Frankrike tröttnat på att de som var rika i samhället (som kungen och hans kompisar) slösade med allt utan att dela med sig till de som var fattiga. De som var fattiga var ruskigt fattiga emedan kungen och hans hov var fruktansvärt rika med den tidens mått. Till slut blev folk så hungriga och arga att de högg huvudet av både kungen och drottningen och flera andra rika.

4 Då använde de en ny ”apparat”
…som kallas ”Giljotin” för de ansåg att det var viktigt att de som skulle avrättas skulle avrättas likvärdigt och rättvist. Innan revolutionen hade rika avrättats snabbt och smärtfritt emedan fattiga avrättades långsamt och plågsamt. Det ansågs orättvist, därför var alla mycket nöjda med giljotinen som snabbt och effektivt högg huvudet av såväl fattig som rik.

5 TACK För att du orkat läsa allt detta! =) Nu är din uppgift att tillsammans med din studiegrupp med hjälp av internet, böcker, lärare och föräldrar ta reda på så mycket du kan om det du läst om här. Och kom ihåg; Frågar man inget får man inget veta!


Ladda ner ppt "NU har vi kommit fram till de revolutioner på 1700-talet som detta arbetsområde i huvudsak handlar om. Den amerikanska och den franska revolutionen. Bägge."

Liknande presentationer


Google-annonser