Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Zumba din medecinsalternativ.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Zumba din medecinsalternativ."— Presentationens avskrift:

1 Zumba din medecinsalternativ.
Av: joceline Ebwa vo11

2 Vad är Zumba? Dansglädje, blinkande, energi, leende, mycket folk, hög stämning, svett och allt till pulserande latinamerikansk musik. Zumba är träning i förklädnad och handlar om att ha kull och röra på sig samtidigt som kalorier förbrännas.

3 bakgrund Aerobicsledaren Alberto Perez från Columbia kom på zumba av ett misstag i mitten av 90-talet då han hade glömt musiken till aerobicspass. Han satte i stället på sin favoritmusik och improviserade fram rörelserna, vilket blev en succé. Rörelserna har han och andra successivt utvecklade till dagens Zumba. Zumba finns i dag etablerad i över hundra länder.

4 I Zumba stärker du automatiskt lår, magmuskler och ländryggen
I Zumba stärker du automatiskt lår, magmuskler och ländryggen. Då du få röra på höfterna och till och med skakar rumpa. Eftersom träning sker i ett högt tempo kommer din kondition även förbättras. På ett väl genomfört pass kan du förbränna 600 kcal. Fördelar med Zumba: Förbättrar kondition Ökar fettförbränning Ökar rörligheten Är bra för balansen. Stärker musklerna, bl.a. magmusklerna. Stärker ländryggen Stärker skelettet Förbättrar koncentrationsförmåga.

5 Hitta balans mellan kropp och psyke
Det är bra att kombinera styrketräning med konditionsträning om du på ett effektivt sätt vill bygga muskler samtidigt som du bränner fett. Exempelvis: Zumba (konditionsträning) med gym (styrketräning) eller yoga (smidighet7styrka). Konditionsträning-minst 2 pass i veckan. Styrketräning: minst 2 pass i veckan

6 Fördelar med kombination
Ger ökad energi och vitalitet. Du känner dig piggare Förbränner onödigt kroppsfett, minskar övervikten Förbättrar ämnesomsättningen Stärker kroppens inre funktioner. Bättre blodcirkulation förstärker immunförsvaret. Ökar självförtroendet och självkänslan. Motverkar depression och ångest. Motverkar stress. Du klara stress bättre Fungerar anti-inflammatoriskt Bra för hjärtat och blodet.

7 Vem passar? Alla passar! Både äldre och yngre som tycker om att röra sig till musik. Inga förkunskap krävs och oavsett träningsnivå eller koordinationsförmåga kan alla delta på samma pass. Den mest vältränade och den som aldrig tränat i sitt liv kan delta.

8 Att tänka på Att träna på morgonen på tom mage innan du ätit frukost eller 1-2 timmar efter du har ätit ökar fettförbränningen och då är blodsockernivå låg. Dryck vatten när du tränar. Det minskar muskel nedbrytningen. Träna regelbundet.

9 Jag rekommenderar Zumba!
Vill du har en träningsglädje? Testa Zumba! Du som har annat form av träning, använd Zumba som komplement! Du som har tråkigt, hitta din vägg tillbaka via Zumba! Tänker du har i gång en hel timme och ändå var lika full av energi genom hela passet och med ett leende på läpparna, lämna passet och redan ha en längtan till nästan? Det är Zumba!

10 video


Ladda ner ppt "Zumba din medecinsalternativ."

Liknande presentationer


Google-annonser