Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Certifierad miljörevisor

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Certifierad miljörevisor"— Presentationens avskrift:

1 Certifierad miljörevisor
CA miljö AB Lövängsvägen 10 Tfn: Fax: Mobil: E-post Hemsida: camiljo.se Christina Andersson Certifierad miljörevisor

2 För somliga känns detta val främmande och lite läskigt.
CA miljö AB Att ta steget att starta eget företag, istället för att vara anställd, är ett stort och viktigt beslut. För somliga känns detta val främmande och lite läskigt. Andra tycker det är spännande och roligt.

3 CA miljö AB Innan man bestämmer sig för att starta och driva ett eget företag bör man vara klar över att det innebär en hel del uppoffringar, inte bara guld och gröna skogar. Det kräver inte minst en hel del arbete för att ha en chans att lyckas i all hård konkurrens som finns, det och en bra idé

4 CA miljö AB Likaså måste man vara klar över hur den privata ekonomin ser ut. Hur lång tid man kan hålla ut innan företaget måste vara lönsamt, hur mycket lön man behöver. Att starta eget företag kan kosta en slant, och det kan dröja innan verksamheten går så pass bra att man kan ta ut lön. Då finns det möjlighet att få ett så kallat starta eget bidrag som hjälp på traven.

5 CA miljö AB Många i Sverige har en dröm om att en dag starta sin egen rörelse, och har ofta en affärside spirande någonstans i bakhuvudet. Men steget därifrån till ett eget, lönsamt företag är länge än många tror.

6 CA miljö AB När man startar eget företag finns det naturligtvis många beslut att fatta, och vilken bolagsform man skall välja är ett beslut man bör fatta tidigt. Det finns framförallt tre olika bolagsformer, även om det förekommer andra varianter så som stiftelser eller kommanditbolag. Beroende på verksamhets-område, antal delägare och storlek på rörelsen man startar är det främst Aktiebolag, Handelsbolag eller Enskild firma som är aktuella.

7 Ett aktiebolag är en juridisk person, och har ett "eget" ansvar.
CA miljö AB Aktiebolag Ett aktiebolag är en juridisk person, och har ett "eget" ansvar. Dvs. att ägarna inte är personligt ansvariga för skulder och avtal som bolaget har ingått.

8 Ett handelsbolag är även det en juridisk person,
CA miljö AB Handelsbolag Ett handelsbolag är även det en juridisk person, men i ett HB är ägarna personligt ansvariga för skulder och avtal som företaget har ingått.

9 CA miljö AB Enskild firma
En enskild firma är, till skillnad från de ovan nämnda bolagsformerna, inte en juridisk person och kan heller inte ha fler än en ägare. Skall man vara fler än en som startar företaget måste man alltså välja aktiebolag eller handelsbolag. T Till skillnad från AB och HB har den enskilda firman inget eget organisationsnummer, utan använder sig av ägarens personnummer. Ägaren är i alla lägen ansvarig för bolagets avtal etc.

10 CA miljö AB Att registrera ett nytt företag är otroligt lätt, det enda du behöver är en giltig e-legitimation så är du igång. När du väl har en e-legitimation och har bestämt vilken bolagsform du skall registrera, ja då är det inte svårare än att gå till Företagsregistrering.se och registrera ditt företag. Stegen är enkla och tydliga, men det finns naturligtvis support att få om du kör fast under registreringen. Se sedan till att vara nogrann med att spara alla papper från bolagsverket i en pärm, man vet aldrig när man behöver dem igen. Att skriva ut information från websidan är inte heller en dum idé.

11 Avdrag för rent privata kostnader får du givetvis inte göra.
CA miljö AB Avdrag får du göra för alla utgifter som krävs för din verksamhet, dvs du får dra av det som kostnad i företaget. Detta innebär rent praktiskt att du betalar det momsfritt med oskattade pengar. En del kostnader får du göra avdrag för direkt på hela beloppet medans vissa utgifter måste delas upp under flera år. Avdrag för rent privata kostnader får du givetvis inte göra.


Ladda ner ppt "Certifierad miljörevisor"

Liknande presentationer


Google-annonser