Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

E N DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG. SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET  CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel  Bra sätt att sprida vårt goda namn.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "E N DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG. SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET  CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel  Bra sätt att sprida vårt goda namn."— Presentationens avskrift:

1 E N DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG

2 SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET  CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel  Bra sätt att sprida vårt goda namn och verka för vårt samhällsengagemang  Kunskap är en förutsättning för ett hållbart samhälle  Förstår man problemen när man är yngre, så kan man ägna sig åt lösningarna när man är lite större

3 V ÅRT SAMARBETE  Natur & Miljöboken är ett aktuellt, roligt och pedagogiskt läromedel inom miljö och hållbar utveckling. Läromedelsserien består av tre steg och är avsedd för grundskolans skolår 4 till 6. Materialet är aktuellt, inspirerande och lätt att tycka om.  Böckerna är elevens gåva och tas hem efter avslutad årskurs i skolan. Varje elev får en egen bok och böckerna når även familjen genom läxor och familjediskussioner.  Ansvarig utgivare är Svenska Kunskapsförlaget AB, ett helt oberoende och politiskt obundet företag, grundat 1993. Genom att ge ut pedagogiska läromedel och material vill Kunskapsförlaget vara en bidragande kraft i samhället för en hållbar utveckling.

4 L ÄROMEDLET  Materialet följer den nya läroplanen för grundskolan, Lgr 11 och är ett utmärkt verktyg i lärande för en hållbar utveckling  Lärarhandledningen innehåller färdiga lektionsupplägg med hänsyn tagen till ämnesöverskridande och temainriktad undervisning samt fördjupningar, övningar och experiment  Ett av Sveriges bästa läromedel inom naturorientering och lärande för hållbar utveckling enligt Energimyndigheten och Håll Sverige Rents ”Guide till arbete med klimat och energi”

5 K OMMUNIKATION OM VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG  Vi profilerar oss på Natur & Miljöboken mot skolbarn, föräldrar och samhället där vi är verksamma. Tillsammans med näringsliv i vårt närområde, utbildar våra skolbarn för en hållbar framtid  Vi kommunicerar vårt samarbete i årsredovisning, hållbarhetsrapport och kund- och personaltidningar.  Vi har taget emot ett sigill och texter för publicering på vår webb  Mer information hos www.kunskapsforlaget.sewww.kunskapsforlaget.se

6 N ATUR & MILJÖBOKEN I SIFFOR  240 000 böcker vid utgivning 2011  74 % använder i sin undervisning  91 % vill ha boken nästa läsår  3 400 000 böcker totalt har delats ut till Sveriges elever och lärare sedan 1995

7 V AD ANDRA SAMARBETSPARTNERS SÄGER  ” Bra sätt att sprida vårt goda namn och verka för vårt samhällsengagemang. ”  ” Långsiktig investering och en del i hur vårt företag tänker kring hållbarhet.”  ” Hållbarhet är en av våra värderingar, det gäller även i det långa loppet och då är våra barn en självklar målgrupp.”  ” Barn idag kommer att ha en stor roll i att lösa klimat- problematiken, det är därför väldigt viktigt att de tidigt lär sig om energifrågor och miljö. ”

8 T ACK FÖR ERT ENGAGEMANG ! ”Alla vi som arbetar med utgivningen av Natur & Miljöboken vill tacka för ert engagemang och för att ni ger möjligheten till att läromedlet om vår natur och miljö kan delas ut till elever och lärare i regionen. Tack vare det engagemanget ger ni tillsammans med näringsliv, skola och kommun våra barn möjligheten till kunskap som vi är övertygande om kommer att leda till förändring i framtiden !” Stellan Sandh Vd, Svenska Kunskapsförlaget Ansvarig utgivare Natur & Miljöboken


Ladda ner ppt "E N DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG. SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET  CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel  Bra sätt att sprida vårt goda namn."

Liknande presentationer


Google-annonser