Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

OLA Det tävlingsadministrativa systemet Javaapplikation Klient-Server

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "OLA Det tävlingsadministrativa systemet Javaapplikation Klient-Server"— Presentationens avskrift:

1 OLA Det tävlingsadministrativa systemet Javaapplikation Klient-Server
Klienter startas med webstart MySQL databas OLA Server kan användas med flera instanser Kommunikation med avläsningsenheter, sportident (RS232 / USB) Styr grafikdator/storbildsskärm Speglar databasen mot oringenonline (Ligger på JTH)

2 Mål De största och viktigaste målen med projektet är att drifta tjänsten OLA (Svenska Orienteringsförbundet system för hantering av orienteringstävlingar.) och oringenonline. O-Ringen vill under perioden ha ett fullt fungerande nätverk och ett antal tjänster (se nedan). Veckan innan skall ett förarbete äga rum så att allting är klart innan tävlingen börjar. Specifika krav från O-Ringens sida är:  Drift av tävlingstjänsten OLA.  Drift av hemsidan O-Ringen Online.  Nätverk med internetaccess på arenor och i O-Ringenstaden.  Internetaccess till utställare och butiker på plats efter deras egna specifikationer Under evenemanget kommer O-Ringen gruppen att övervaka nätverket och tjänsterna samt vara i beredskap för problemlösning.

3 Utmaningen Stort utlokaliserat ”mobilt” nätverk – ca 150-200 klienter
5 olika tävlingsarenor där nätverk och internet ska fungera tidigt på morgonen Tävlingsplatserna är ute i naturen Växla masterdatabaser mellan etapper Under tävling stora krav på att nätet är i funktion, finns inte mycket tid att laga något under tävlingsdagen. Failoverlösningar för databaser och OLA-server Få inlånade datorer att fungera i nätverket Streamning av radio/tv/speaker? 30 stycken TV-apparater som visar websidor med resultat Nya uppslag i sent skede, inget är spikat förrän tävlingarna är över.

4 Vad ska konkret göras Design av nätverk Klargöra servrar & klienter
Inreda server/nätverksbuss Inreda serverhall Driftsätta OLA och MySQL-servrar (Replikeringar) Driftsätta Staden Driftsätta & flytta arenor Långa dagar

5

6

7

8

9 Vad kräver vi av er? Servicekänsla, reagera snabbt och serviceminded vid problem! Jag vill ha folk som tycker att detta låter jättekul. Har man kul gör man ett bättre jobb! Det kommer att bli krävande! Detta är så skarpt jobb det någonsin kan bli! Ni har mellan och löpare som är beroende av er varje dag! Stresståliga! Ansvarsfulla! Vi hjälper varandra! Med rätt inställning kan vi göra detta till en helt fantastisk erfarenhet för oss alla!

10 Vad ger det er Unika meriter under speciella förutsättningar
Erfarenhet av design, utförande och avveckling! Hur många andra ger er det? Friheter att lösa specifika uppgifter på ert sätt En post i CV:t som är få förunnat En referens för framtida arbetsgivare Fri mat & logi under O-Ringen EN UTMANING SOM ÄR FÅ FÖRUNNAT

11 Välkommen till O-Ringen!


Ladda ner ppt "OLA Det tävlingsadministrativa systemet Javaapplikation Klient-Server"

Liknande presentationer


Google-annonser