Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

N är substansmängden och mäts i mol R är allmänna gaskonstanten 8,31J/(mol·K) V är volymen och mäts i m 3 T är temperaturen och mäts i K (Kelvin) ”Celsius.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "N är substansmängden och mäts i mol R är allmänna gaskonstanten 8,31J/(mol·K) V är volymen och mäts i m 3 T är temperaturen och mäts i K (Kelvin) ”Celsius."— Presentationens avskrift:

1 n är substansmängden och mäts i mol R är allmänna gaskonstanten 8,31J/(mol·K) V är volymen och mäts i m 3 T är temperaturen och mäts i K (Kelvin) ”Celsius + 273,15” p är trycket och mäts i Pa

2 Daltons lag •Varje gas i en gasblandning bidrar med sin del av det totala trycket, d.v.s. om man lägger ihop alla ingående gasers partialtryck så får man det totala trycket. P tot = p 1 + p 2 + p 3 +...

3 Avogadros sats •Vid samma tryck och temperatur är molvolymen lika stor för alla gaser, d.v.s. det finns lika många molekyler i en viss gasvolym oavsett vilken gas det är.


Ladda ner ppt "N är substansmängden och mäts i mol R är allmänna gaskonstanten 8,31J/(mol·K) V är volymen och mäts i m 3 T är temperaturen och mäts i K (Kelvin) ”Celsius."

Liknande presentationer


Google-annonser