Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ANNARS GÅR DET… SÅ HÄR… 

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ANNARS GÅR DET… SÅ HÄR… "— Presentationens avskrift:

1 ANNARS GÅR DET… SÅ HÄR… 
Lagar… MÅSTE FÖLJAS! ANNARS GÅR DET… SÅ HÄR…  Michelle Långström

2 VIKTIGA LAGAR Upphovsrätten Personuppgiftslagen
Offentlighets- och sekretesslagen

3 UPPHOVSRÄTTEN Skyddar litterära och konstnärliga verk
Förbjudet att ta bilder och texter utan att ange källan Man får inte kopiera ett verk utan upphovsmannens tillstånd Det är endast tillåtet att för eget bruk kopiera ett verk Ange alltid källan! Copyrightsymbolen- en symbol för att upphovsrätten skyddar verket!

4 Personuppgiftslagen Frågor besvarade av 20 personer
Tänker du på folks personliga integritet då du använder dig av internet? Känner du till vad man inte får skriva om på internet? Känner du till personuppgiftslagen?

5 OFFENTLIGHETS- OCH SEKRETESSLAGEN
En handling kan omfattas av sekretess om man anser att innehållet kan leda till skada för någon. Offentlighetsprincipen ger allmänheten och massmedier rätt till insyn i statens , kommunens och landstingets verksamhet. Känslig information omfattas av sekretess och man har tystnadsplikt för att skydda personen.

6 SAMMANFATTNING GÅ IN OCH LÄS OM DU VILL VETA MER: Upphovsrätten: Länk Personuppgiftslagen: Länk Offentlighets- och sekretesslagen: Länk Material av olika slag får inte användas hursomhelst i mitt arbete utan att kolla att tillstånd finns från upphovsmannen. Personuppgifter hanteras med försiktighet och med godkännande från personen det gäller för att skydda den personliga integriteten. Handlingar som innehåller känslig information omfattas av sekretess och man har då tystnadsplikt för att skydda enskilda personer.

7 Källor & LÄNKAR Bild 1: Fängelse: se.dreamstime.com Länk
Bild 2: Sveriges rikes lag: laromteknikstod.se Länk Bild 3: The Pirate Bay: blogg.stenudd.se Länk Copyright: pinterest.se Länk Bild 4: Information till diagram: medielagarochregler.wikispaces.com Länk Bild 5: Videoklipp: Länk Musik i presentationen: youtube.com-Morning relaxing music Länk Källor: Upphovsrättslagen: Sveriges riksdag, Statens skolverk Personuppgiftslagen: Datainspektionen, Sveriges riksdag Offentlighets- och sekretesslagen: Regeringskansliet, Vårdgivarguiden.


Ladda ner ppt "ANNARS GÅR DET… SÅ HÄR… "

Liknande presentationer


Google-annonser