Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Studera till lärare och jobba samtidigt!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Studera till lärare och jobba samtidigt!"— Presentationens avskrift:

1

2 Studera till lärare och jobba samtidigt!
Samarbete mellan Borlänge kommun* och Högskolan Dalarna. Unikt koncept för att rekrytera fler lärare och samtidigt utveckla en ny form av lärarutbildning. Ger dig som är eller vill bli lärare möjlighet att kombinera dina studier med arbete och få lön under tiden. Gäller för grundlärarprogrammet och kompletterande studier för att kunna ta lärarexamen. * Borlänge kommun är en av flera kommuner som erbjuder denna möjlighet.

3 Grundlärareprogrammet, grundskolans årskurs 4-6, 240 högskolepoäng
För dig som vill utbilda dig till lärare och undervisa i naturorienterande ämnen och teknik i grundskolans årskurs 4-6. Studietakt 75 % arbetsintegrerade studier. 50 % arbete som lärare på skola i Borlänge kommun. 240 högskolepoäng, 5,5 år. Minst :-/månaden i lön.

4 Krav på dig som söker HÖGSKOLAN
Urvalet baseras på gymnasiebetyg (meritpoäng) eller resultat från högskoleprov. Områdesbehörighet 6b/A6b. BORLÄNGE KOMMUN Bli antagen på utbildningen på Högskolan Dalarna (HDA-H2VJN) Ha dokumenterat god ämneskunskap inom naturorienterande ämnen och teknik Ha ett personligt ledarskap som bedöms lämpligt för rollen som lärare Ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift Ha god förmåga att arbeta enskilt och i grupp Ha god förmåga att hantera konflikter på ett positivt och lösningsfokuserat sätt Ha förmågan att reflektera över ditt eget lärande och personliga lärostil

5 Arbetsintegrerad KPU, 90 poäng
För dig som redan arbetar som lärare i kommunen, men som saknar lärarexamen. Studietakt % arbetsintegrerade studier. 50 % arbete som lärare på skola i Borlänge kommun. 90 högskolepoäng, 2-3 år Minst :-/månaden i lön.

6 Krav på dig som söker HÖGSKOLAN
Ämneslärarexamen mot åk 7-9, minst 90 högskolepoäng i ett undervisningsämne. För gymnasieskolan, minst 120 högskolepoäng. BORLÄNGE KOMMUN Bli antagen på utbildningen på Högskolan Dalarna (VAL II) Ha dokumenterat god ämneskunskap enligt högskolans krav Ha ett personligt ledarskap som bedöms lämpligt för rollen som lärare Ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift Ha god förmåga att arbeta enskilt och i grupp Ha god förmåga att hantera konflikter på ett positivt och lösningsfokuserat sätt Ha förmågan att reflektera över ditt eget lärande och personliga lärostil

7 Ansökan Du ansöker både till Högskolan Dalarna och till lärartjänst på Borlänge kommun. Två skilda ansökningsprocesser. Ansökan till Högskolan Dalarna görs senast 18 april via: du.se/sv/utbildning Ansökan till Borlänge kommun görs senast 5 maj via: borlange.se/lararstudent Utbildning och anställning startar hösten 2017

8 Fakta Lönen är minst 18.000:-/månaden.
Du kan komplettera med studiestöd från CSN. Du är knuten till lärartjänst i Borlänge kommun under hela studietiden. Lärarkontraktet förnyas en gång per år, under förutsättning att intresset är ömsesidigt. Anställningen består av 50% undervisning i skolan och 50-75% arbetsintegrerade studier. Efter avslutade studier kan du söka lärarlegitimation och har möjlighet till en tillsvidaretjänst i kommunen.

9 Fördelar för dig Du kan finansiera dina lärarstudier.
Du blir en av de första i landet som tar lärarexamen med den unika kompetens som denna kombination ger. Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation. Teoretisk kunskap tillsammans med arbetserfarenhet skapar mycket goda läraregenskaper som är eftertraktat i skolan. Trygg anställning under hela studietiden.

10 Informationsträff den 6 april i Falun
Träffa representanter från Lärarprogrammet vid Högskolan Dalarna som berättar mer om vad satsningen innebär. På plats finns också representanter från Borlänge kommun som informerar om vilken möjlighet det här är för dig som anställd. Plats: Högskolebiblioteket, Högskolan Dalarna, Falun Tid: 6 april klockan 18.30 Varmt välkommen!

11 Mer information På borlange.se/larartjänst finns mer information om utbildningarna, villkoren, frågor och svar samt länk till ansökan. Där finns också: Direktlänkar till Högskolan Dalarnas avsedda utbildningar. Foldrar som beskriver utbildningarna. Kontakt för dina frågor Om det är något du undrar över, kontakta Maria Ceder på HR-kontoret: eller


Ladda ner ppt "Studera till lärare och jobba samtidigt!"

Liknande presentationer


Google-annonser