Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Byte av röntgensystemet SECTA-RIS Måndagen den andra maj 2016 kommer SECTRA-RIS, bild- och journalsystemet för bild- och funktionsmedicin, att ersättas.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Byte av röntgensystemet SECTA-RIS Måndagen den andra maj 2016 kommer SECTRA-RIS, bild- och journalsystemet för bild- och funktionsmedicin, att ersättas."— Presentationens avskrift:

1

2 Byte av röntgensystemet SECTA-RIS Måndagen den andra maj 2016 kommer SECTRA-RIS, bild- och journalsystemet för bild- och funktionsmedicin, att ersättas av ett nytt system, GE RIS. Ett mer patientsäkert system som kommer att ge oss flera nya funktioner. Samtidigt kommer införandet göra att kapaciteten på röntgen och klinisk fysiologi i Växjö och Ljungby tillfälligt dras ned.

3 Varför ska vi byta system? Det nya systemet är mer driftsäkert och patientsäkert Risken för patientförväxlingar minimeras Flera funktioner blir möjliga efter hand, exempelvis sms-påminnelse, taligenkänning för röntgenläkarna som dikterar och ankomstregistrering

4 Varför måste vi byta nu? Ett systembyte är nödvändigt eftersom avtalet för det nuvarande systemet går ut. Det system vi har idag är en utgående modell utan supportavtal.

5 Hur påverkar införandet? Under april månad kommer all personal på bild- och funktionsmedicin att utbildas i det nya systemet och detta innebär att kapaciteten kommer att vara begränsad. När systemet startar den 2 maj kommer kapaciteten att begränsas ytterligare.

6 Begränsningen innebär: Under april månad kommer den akuta verksamheten att vara igång men endast en tredjedel av den planerade. Under första veckan i maj, 2 - 8 maj, kommer endast akuta undersökningar att kunna genomföras. All planerad verksamhet ligger nere. Under andra veckan i maj kommer den planerade verksamheten att succesivt växlas upp igen.

7 Vad är en akut undersökning? Akuta undersökningar ska ha en akut medicinsk indikation som framgår från remisstexten. Lång väntetid är ingen indikation för att ändra remissen till en akutremiss. SVF- remisser (standardiserade vårdförlopp) kommer att prioriteras som vanligt och ska inte kryssas som akut.

8 Vad är nytt i Centricity-RIS? Remiss- och svarsflödet kommer att se ut som det gör idag. Det system som remittenter nu använder för att skriva remisser, Kundrad, försvinner och ersätts av WebOrder. WebOrder kommer att nås från ett uthopp från Cosmic och Cosmic läskopia precis som tidigare. Gränssnittet blir enklare och mer intuitivt. Det kommer inte att behövas enskilda behörigheter i reservsystemet för att skriva remisser och läsa svar. När det gäller svar från undersökningar gjorda av klinisk fysiologi kommer det att bli en förändring. Idag hittar man som remittent kurvor och tabeller Kundrad men dessa kommer man inte att nå från nya WebOrder. Mer information om detta kommer.


Ladda ner ppt "Byte av röntgensystemet SECTA-RIS Måndagen den andra maj 2016 kommer SECTRA-RIS, bild- och journalsystemet för bild- och funktionsmedicin, att ersättas."

Liknande presentationer


Google-annonser