Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Uppgradering av Cosmic 15-17 april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Uppgradering av Cosmic 15-17 april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är."— Presentationens avskrift:

1

2 Uppgradering av Cosmic 15-17 april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är det en omfattande uppgradering som kommer att påverka hela hälso- och sjukvården. Själva uppgraderingen av systemet kommer ske under helgen. Vi har möjlighet att avbryta planeringen om det uppstår prestandaproblem eller risk för patientsäkerheten.

3 Vad är nytt i version R8.1? Nytt utseende (användargränssnitt) Ny uppmärksamhetssignal Nya översikter −Patientöversikt, Min översikt, Verksamhetsöversikt Ny läkemedelsmodul

4 Varför ska vi uppgradera? Förenklar det dagliga arbetet Förbättrade översikter – patientöversikt, min och verksamhetens översikt Vätskebalans Förutsättning för fortsatt utveckling Mobil journal (läsplattor) Förbättrad journaldokumentation och beslutsstöd Steg på väg mot en bättre koppling mellan Cosmic och Pascal

5 Varför nu? I och med att vi ligger tidigt i införandet är våra möjligheter större att påverka utformning och funktion. Det möjliggör införande av mobila lösningar samt att vi också får större möjligheter till stöd från Cambio.

6 Hur påverkar det? Inför uppgraderingen Utbildning av alla cosmic-användare Samtliga verksamheter bör planera förstärkning före, under och efter uppgraderingshelgen Uppdatera personalen på reservrutiner

7 Hur påverkar det? Under uppgraderingen Reservrutiner gäller hela helgen, 15-17 april Efter uppgraderingen Överföring läkemedelslistor, omfattande arbete Förstärkning i verksamheten en tid framöver på grund av nytt system och överföring av läkemedel. Längre mottagningsbesök?

8 Arbetet med läkemedelslistorna Uppdateringen av läkemedelslistorna kommer att ta mycket tid. Man kommer dock att kunna föra över de flesta läkemedel via mallar, vilket gör att det blir säkrare och går fortare. Från och med att uppgraderingen är genomförd kan man endast ordinera i ny läkemedelslista. De gamla läkemedelslistorna och recepthistoriken finns dock tillgängliga.

9 Stöd och hjälp – utbildning Från vecka 5 finns ett utbildningspaket med filmer (e-learning) och ett antal certifieringsfrågor. Det kommer också att finnas en övningsmiljö där man fritt kan testa systemet på fiktiva patienter. Tidsåtgång Sammanlagt beräknas utbildningspaketet ta cirka två dagar för läkare och sjuksköterskor och cirka en dag för övriga cosmic-användare. En rekommendation är att inte genomföra hela utbildningspaketet på en gång. Hur genomföra? Majoriteten av utbildningspaketet går att genomföra hemifrån, från en dator med internetuppkoppling. Länk till utbildningssidan samt användare och lösenord finns på interna cosmic-webbsidan.cosmic-webbsidan Övningsmiljön kommer du åt via startmenyn på jobbdatorn. Det kan fungera hemifrån men då behöver man antingen RSA-dosa eller SMS-inlogg. Själva certifieringen måste göras på plats (kräver personlig SITHS- inloggning) och kommer att kunna genomföras från mitten av mars.

10 Stöd och hjälp Superanvändare På varje enhet finns utsedda så kallade superanvändare. De har fått en lite djupare utbildning i det nya systemet och kan hjälpa övriga. En lista på vilka de är läggs upp på webbsidan inom kort. Super-superanvändare Är de som hjälpt till i projektet med att testa och utvärdera den nya versionen.

11 Stöd och hjälp VIS-supporten De är som vanligt ett stöd för alla cosmicanvändare. Innan du kontaktar VIS- supporten, kolla gärna igenom instruktioner/anvisningar och prata med din närmsta superanvändare.

12 Februari-mars Mars-april April 15-17 Tidsplan Utbildning superanvändare Breddutbildning e–learning Uppgraderingsdags!

13 Hur kommuniceras detta? Via chefslinjen Intern webbsida – där all information samlas Intern ”Cosmic-blogg” Fast fält på interna startsidan på webben för att uppmärksamma cosmic-nyheter med länk till mer information Nyhetsbrev (hälso- och sjukvårdens)


Ladda ner ppt "Uppgradering av Cosmic 15-17 april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är."

Liknande presentationer


Google-annonser