Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Personas Att använda vid PCP – personcentrerad processkartläggning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Personas Att använda vid PCP – personcentrerad processkartläggning."— Presentationens avskrift:

1 Personas Att använda vid PCP – personcentrerad processkartläggning

2 Person A Du är i 20-årsåldern och van vid att få det du behöver snabbt. Du vill inte vänta och vill ha tillgång till all relevant information via din smartphone. Du vill absolut inte att beslut som ska fattas över huvudet på dig. Person B Du är en person i 35-årsåldern. Livet har vänts uppochner för dig, din partner och era tre små barn. För två år sedan var du med om en trafikolycka och blev delvis förlamad. Du är därför är numera rullstolsburen. Trots detta har du en positiv syn på livet och dina erfarenheter av vården har gjort att du litar på de yrkesverksamma. Person C Du är 48 år och har en kognitiv funktionsnedsättning som medför att du har svårt att ta till dig stora informationsmängder. Du bor ensam. Dina föräldrar tycker inte att du får tillräckligt stöd från kommunen. De är gamla och oroar sig för hur det ska gå för dig när de inte är kvar i livet. Person D Du är en 40-årig akademiker inom teknik och har mottot: ”allt jag behöver veta lär jag mig själv, gärna via nätet”. Innan du tar kontakt med någon form av institution (inklusive hälso- och sjukvård) ser du till att du har läst allt som finns i ämnet. Därför känner du dig alltid påläst och tycker dig ha rätt att ifrågasätta andras kunskaper om de inte stämmer med din bild.

3 Person E Du är 89 år gammal. Din älskade har gått bort för flera år sedan och du bor ensam med din papegoja i ett stort hus på landet. Dina närmaste släktingar bor en timme bort, men de är upptagna med sina liv och du ser dem inte alltför ofta. Ett besök på vårdcentralen är alltid ett välkommet avbrott i den ensamma vardagen. Du har stor tillit till vårdpersonal och tycker de är snälla och gör ett mycket bra jobb. Du behöver inte ha en dator och har aldrig använt internet. Person F Du är 28 år och ensamstående med två barn. Du slutade skolan efter nian och jobbar sedan dess oregelbundna tider som kassörsbiträde i stor livsmedelsaffär. Du kämpar på med att få ihop livet med fokus på dina barns bästa. Du har svårt att ta hänsyn till dina egna behov och hinner inte lyssna på din kropp. Person G Du är 54 år gammal. Du och din familj flyttade till Sverige från Somalia hastigt för fem år sedan. Du förstår en del av det svenska språket, men tycker det är svårt att förstå alla sociala mönster, att förstå sjukvården och hur man ska agera och kommunicera. Du vill gärna att flera familjemedlemmar ska vara närvarande vid vårdbesök eller när du är inlagd. Annars känner du dig inte trygg.


Ladda ner ppt "Personas Att använda vid PCP – personcentrerad processkartläggning."

Liknande presentationer


Google-annonser