Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avIngeborg Pettersson
1
Forskningsverksamhet I institutionens verksamhet betonas sambanden mellan det vi äter, vår hälsa och hållbar utveckling. Centrala teman i forskning är kostvanor, måltider, ledarskap och organisation i restauranger och storhushåll samt kostens betydelse för folkhälsan.
2
Forskningsinriktningar Mat och måltider Vanor, attityder, kunskaper, val, hälsa, miljö Resurshushållning i vardagslivet Inköpsbeteende, el-användning, avfallshantering Hem- och konsumentkunskap Didaktik, resurshushållning, genus, styrdokument Slöjd Pedagogik, didaktik, historia, teknik
3
Doktorsavhandlingar
4
Licentiatuppsatser
5
Doktorander 2008 Peter Hasselskog ”Komolär-projektet” Ann Parinder ”Matvanor och klimatförändring”
6
Doktorander 2008 Anna Post ”Flaskhalsar för användningen av ekologiska livsmedel inom storhushållssektorn” Stefan Pettersson ”Idrottsnutrition” Hillevi Prell ”Barn, mat och media”
7
Forskare vid MHM Professor Helena Shanahan Docent Christina Berg FL Kerstin Bergström FL Ingrid Cullbrand MD Ann Gleerup FD Marléne Johansson FD Lena Jonsson FD Monica Petersson FM Helene Wåhlander FD Helena Åberg
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.