Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
TILLSAMMANS FÖR ETT KLIMATSMART VÄSTRA GÖTALAND
2
Minskat matsvinn från planering till servering
Syfte: Syftet med överenskommelsen är att minska överproduktionen storköken både av miljöskäl och av ekonomiska skäl. Mål: Minskat matsvinn innebär minskad miljöpåverkan och lägre kostnader. Detta ger ekonomiskt utrymme exempelvis för att öka andelen ekologiska livsmedel, vilket leder till ytterligare miljöförbättringar. En överenskommelse under ledning av
3
Deltagare Bengtsfors Vara DalsEd Ale Färgelanda Lysekil Trollhättan
Åmål Essunga Töreboda Gullspång Herrljunga Härryda LillaEdet Skara Öckerö Borås GöteborgsUniversitet VGR Kostverksamhet En överenskommelse under ledning av
4
Svinn- faktorer Planering Servering Upphandling Förpackning Beredning
Lager Matsedel Inköp Råvaror Information En överenskommelse under ledning av
5
Svinn-minskning Planering Insikt Uppföljning Förbättring Mätning
Information En överenskommelse under ledning av
6
Svinn-information Kommunikation Kockar Politiker Beställare Matgäster
Dialog En överenskommelse under ledning av
7
Information till Gästen
Förståelse i verksamheterna viktigt! En överenskommelse under ledning av
8
= Matsmart Minskat matsvinn + Bättre ekonomi + Klimatsmarta val +
En överenskommelse under ledning av Ekologiskt
9
Ditt engagemang är viktigt – tillsammans gör vi skillnad!
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.