Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avPer Johansson
1
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri
2
Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling Målgrupp: små och medelstora företag inom livsmedels- och bioteknikområdet Behovsanpassade utbildningslösningar En unik satsning för långsiktig konkurrenskraft
3
Menyprogrammet Utvecklingskraft för svensk livsmedels- och bioteknikindustri. Samlad Expertkunskap för kompetensutveckling. Nytänkande och behovsanpassade utbildningsverktyg. Plattform för effektivt kunskapsutbyte mellan industri och akademi.
4
Menys verktyg Webbaserade kurser Mentorskapsprogram Menycirklar
5
Webbaserade kurser Webbverktyg och personliga möten Flexibilitet i tid och rum Ett 20-tal olika kurser att välja bland En framstående expert som handledare Ett företagsspecifikt projekt under kursens gång Ett nytt nätverk bildas
6
Torbjörn Ullsten, VD Mjälloms Tunnbröd AB -Att göra säkra kalkyler är A och O för att varken sätta ett för högt eller för lågt pris på sin produkt. - Vi är ett litet företag med nio anställda som jobbar mest hela tiden, möjligheten att fara iväg på kurs i ett par dagar finns inte. Därför var det perfekt att kunna anpassa kursen till tider som passar en själv. Jag har aldrig läst en webbaserad kurs tidigare men det var inga problem att komma igång. - På introduktionsträffen fick vi en grundlig och bra genomgång av hur webbverktyget fungerade, så att även de som hade mycket liten datorvana kunde känna sig trygga. Så här i efterhand är jag mycket nöjd med den kunskap och de kontakter Menykursen gav, så pass att jag fått mersmak och faktiskt redan har bokat in flera kurser. Menykurs: Produktkalkylering
7
Menycirklar 6-10 företag med en gemensam frågeställning Initierar samarbetsprojekt kring problem eller utveckling Specialutbildad processledare från Meny Inbjudna forskare delar med sig av sin erfarenhet Tillsammans lösa problem, höja kompetensen och utbyta erfarenheter Ett nytt nätverk bildas
8
Eva Thuresson, grundare av Allé -butik, servering och catering Jag uppskattar att utbildningsgrupperna är så väl sammansatta och innehåller både producenter och förädlare. Deltagarna har olika bakgrunder och arbetar med allt från kryddor till vatten, vilket gör att diskussionerna grenar ut sig och man får nya infallsvinklar. Dessutom har jag hittat människor och företag som jag skulle vilja jobba ihop med på olika sätt i framtiden. Cirkel: Produktutveckling
9
Mentorskapsprogram Mentor från akademi – adept från industri Personligt utvecklingsstöd under ett år Fördjupad medvetenhet om sina egna och företagets starka sidor Ökad kunskap om aktuella forskningsresultat Hjälp att se företagets utvecklingspotential Ett nytt nätverk bildas i mentor/adeptgruppen
10
Lars-Olof Börjesson, VD Äppelriket Österlen Mötena med mentorn ledde till många nya idéer och ett utökat kontaktnät som jag kommer att ha nytta av i framtiden. Mentorskapsprogrammet är avslutat nu, men vi i gruppen fortsätter att träffas. För mig handlar kunskap inte bara om att lyssna på föreläsningar utan också om snacket efteråt, vid fikabordet. Mentorskapsprogrammet 2003-2004
11
Meny ger Omedelbar Nytta för ditt företag. Meny stärker ditt företags Utvecklingskraft. Meny ger tillgång till Expertkunskap. Företagens ingång till livsmedelsforskningen. Meny innebär Nytänkande genom flexibla, företagsanpassade utbildningsverktyg.
12
Antal genomförda hela utbildningsdagar 2001-2004
13
Totalt antal deltagare 2001-2004
14
Sålda kursplatser Meny, april 2005
15
Besök på www.meny.se 2004-2005www.meny.se
16
www.meny.se Behovsanpassade utbildningsverktyg
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.