Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Filippa Arvas Olsson filippa.arvasolsson@skane.eu.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Filippa Arvas Olsson filippa.arvasolsson@skane.eu."— Presentationens avskrift:

1 Filippa Arvas Olsson

2 Europa2020: Visionsdokument: Inte bara tillväxt - smart och hållbar tillväxt som inkluderar alla. Måste omsättas i verksamhet på europeisk, nationell, regional och lokal nivå – där tillväxtskapande verksamhet pågår! Initiativ kommer – bra att vara redo!

3 Hur arbetar Skåne European Office med Europa2020?
Kontorets uppgift att förstå det som händer i Bryssel och förbereda regionala aktörer på detta! Europa2020 som en väg in i det arbete som pågår i Bryssel Policyinitiativ Fonder och program Synergier mellan olika program och olika initiativ

4 Smart tillväxt. Innovationsunionen -
Smart tillväxt Innovationsunionen - Ett av sju flaggskeppsinitiativ inom Europa2020 Fortsatta investeringar i utbildning, forskning och innovation - trots ekonomisk kris! Bättre synergier/koordinering mellan olika europeiska initativ inom området forskning och innovations och mellan europeisk/nationell/ regional/lokal nivå Förenklad tillgång till EU-pengar för forskning och innovation, involvera flera Ökad fokus på innovation – dvs. sista steget för att ta forskning till marknaden Ökad fokus på innovation för att möta samhällsutmaningar Vidga begreppet innovation till att omfatta nya områden – tjänsteinnovation, sociala innovationer m.m.

5 Smart specialisering Mindre dubblering mellan olika aktörer i Europa
Tydligare regionalt innovationsfokus Ett förhållningssätt för att skapa regional tillgång till forskningsprogrammet och knyta ihop strukturfondsfinansiering med strukturfonds-finansiering: Ett sätt att skapa möjlighet till synergier! Intressant område för regionen att vara med inför nästa programperiod!

6 Smart och inkluderande tillväxt: Hälsofrågor
Hälsosektorn som förutsättning för tillväxt/ Hälsosektorn som tillväxtsektor Att involvera hälsosektorn i tillväxtarbetet inom EU och i Region Skåne! Skåne: Innovationer inom hälsosektorn, gränsöverskridande hälso- och sjukvård etc. Bryssel: Innovativa partnerskap – det första handlar om aktivt och hälsosamt åldrande Health for growth – det nya hälsoprogrammet

7 Europa2020 – bra verktyg regionalt och lokalt för alla som arbetar med tillväxtfrågor


Ladda ner ppt "Filippa Arvas Olsson filippa.arvasolsson@skane.eu."

Liknande presentationer


Google-annonser