Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Swing Grafik delen i Java kallas för Swing. Swing är stort; ca 800 klasser i 16 paket. Swing är en utveckling av AWT (Abstarct Window Toolkit). AWT var.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Swing Grafik delen i Java kallas för Swing. Swing är stort; ca 800 klasser i 16 paket. Swing är en utveckling av AWT (Abstarct Window Toolkit). AWT var."— Presentationens avskrift:

1 Swing Grafik delen i Java kallas för Swing. Swing är stort; ca 800 klasser i 16 paket. Swing är en utveckling av AWT (Abstarct Window Toolkit). AWT var grafik delen i de första versionerna av Java. Swing bygger i stora delar på AWT. Swing och AWT har ungefär samma API. Swing finns med från Java 1.2 och är en del av Java Foundation Classes (JFC).

2 AWT AWT var långsamt. Många av komponenterna var inte implementerade i AWT. AWT förlitade sig på att komponenterna fanns implementerade på värddatorn eller att de laddades ner samtidigt med Java-programmet. Många webbläsare hade sina egna uppsättningar av komponenter för att Java-programmen skulle kunna köras. Swing skapade en gemensam standard för hur komponenterna skulle vara implementerade.

3 Layout Komponent Hierarki Layout

4 Händelse Hantering Java använder delegation-based event handling. En lystnare måste registrera sig hos ett eller flera obj. (tex en knapp). Knappen informerar lystnare när det blir ett tryck. Två alt: a) en lystnare för varje obj. b) en lystnare för flera obj.

5 Exempel Java2Demo SwingSet2 SwingSet2 Applet


Ladda ner ppt "Swing Grafik delen i Java kallas för Swing. Swing är stort; ca 800 klasser i 16 paket. Swing är en utveckling av AWT (Abstarct Window Toolkit). AWT var."

Liknande presentationer


Google-annonser