Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bolognaprocessen ute i EU. Problem ute i Europa –Antagning och urval –Problem med ”akademisk master vs professionell master –Olika typer av kandidatexamina.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bolognaprocessen ute i EU. Problem ute i Europa –Antagning och urval –Problem med ”akademisk master vs professionell master –Olika typer av kandidatexamina."— Presentationens avskrift:

1 Bolognaprocessen ute i EU

2 Problem ute i Europa –Antagning och urval –Problem med ”akademisk master vs professionell master –Olika typer av kandidatexamina (både avseende längd och nivå)

3 ECTS Estland, Litauen och England har ej ECTS poängsystem (= hp)

4 Anställningsbarhet En av de viktigaste motiven till att förändra högre utbildning enligt alla EU-länder. 67% av lärosätena anser att det är mycket viktigt eller viktigast.

5 Internationella utbyten Sverige, England, Irland, Malta och Finland är de länder som har fler inresande studenter än utresande.

6 Betyg Endast Sverige och Norge har en nationell debatt om införandet av en sjugradig betygsskala. Övriga EU-länder har eller skall genomföra det full ut.

7 Studentinflytande Internationellt sett en av de viktigare förändringarna inom Bolognaprocessen. Välkomnas som positivt av de flesta lärosätena. 2003 hade 49% formellt studentinflytande 2007 hade 67% formellt studentinflytande

8 Studentvägledning Diskussionsämne då det inte har bevisats någon effekt av detta. Problemet är störst på Balkan där det inte existerar.

9 Kvalitetssäkringssystem Svårt att få gehör för denna punkt. Endast 16% av lärosätena ser detta som ett prioriterat område. Endast Irland har hittills ett nationellt kvalitetssäkringssystem i bruk


Ladda ner ppt "Bolognaprocessen ute i EU. Problem ute i Europa –Antagning och urval –Problem med ”akademisk master vs professionell master –Olika typer av kandidatexamina."

Liknande presentationer


Google-annonser