Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Livsmedelskvalitet ur olika perspektiv Vad anser livsmedelsbranschen? Agneta Dreber 19 januari 2011 Foto: Svensk Mjölk.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Livsmedelskvalitet ur olika perspektiv Vad anser livsmedelsbranschen? Agneta Dreber 19 januari 2011 Foto: Svensk Mjölk."— Presentationens avskrift:

1 Livsmedelskvalitet ur olika perspektiv Vad anser livsmedelsbranschen? Agneta Dreber 19 januari 2011 Foto: Svensk Mjölk

2 Hög kvalitet – vad är det? Säkerhet? Hälsosamt? Högt pris? Gott? Ekologiskt? Man vet vad man får? Få eller inga tillsatser? Oprocessat? Högförädlat? Närproducerat/ närodlat? Småskaligt?

3 Kvalitet i förhållande till andra värden Låga matpriser Enkelhet/bekvämlighet Måltidskvalitet inte detsamma som matkvalitet.

4

5 Vilken av följande konsumenttrender påverkar företaget mest just nu?

6 Det finns ett ökat kvalitetstänk! Ökat matintresse/ökad medvetenhet Intensifierad matdebatt Naturlighetstrenden Många har fått mer i plånboken Matlandet Sverige

7 Förtroendet för maten på fortsatt hög nivå! Andel med stort förtroende, procent Källa: Synovate, Li:s förtroendeundersökning 2010

8 Förtroende för livsmedelsföretagen i Sverige när det gäller att ………. Bas: Samtliga Medelvärde 5.0 5.1 5.3 5.1 5.2 5.3 5.2 4.9 4.8 4.9 5.2 5.0 5.1

9 Vi gör godare mat!

10 Vadå godare mat? Företagen ska erbjuda/bidra till: Allt bättre mat Godare mat än omvärlden Matglädje, välbefinnande och medvetna konsumenter Mat med gott samvete

11 Har företaget gjort en översyn i användningen av tillsatser? Källa: Li:s konjunkturbarometer

12 Rubrik text Har ert företag minskat mängden salt i någon av era befintliga produkter eller introducerat nya produkter med mindre salt under år 2009?

13 Konsumenterna upplever att det finns ett utbud som gör det lätt att välja hälsosamt – en positiv utveckling över tiden Medelvärde 5.1 4.9 4.8 4.6 Jag tycker att det finns ett utbud av mat och dryck i butikerna som gör det enkelt att välja hälsosamt Bas: Samtliga

14 Branschstöd närings- och hälsopåståenden Samverkan Li, Svensk Dagligvaruhandel, SNF Rådgivning Utbildningsverksamhet Handbok Marknadsbevakning/ärendebedömning www.hälsopåståenden.se

15 Matkvalitet i Matlandet Sverige Samverkan. Inte ställa småskaligt mot storskaligt. Utvecklingen av mathantverket parallellt med satsning på forskning och innovationer. Ha ett gott öga till svenska råvaror, utan att stirra oss blinda på dessa. Vi är även duktiga på att förädla importerade råvaror.


Ladda ner ppt "Livsmedelskvalitet ur olika perspektiv Vad anser livsmedelsbranschen? Agneta Dreber 19 januari 2011 Foto: Svensk Mjölk."

Liknande presentationer


Google-annonser